Kaffevirksomhed brygger igen solidt overskud

Leverandører 17. nov 2023 -
This describes the image
- Vores primære udfordring at sikre virksomhedens forsyningskæde, siger adm. direktør Claus Bertelsen, Peter Larsen Kaffe. Foto: Peter Larsen Kaffe
  • Peter Larsen Kaffe mere end fordobler årets resultat til 7,2 mio. kr.

Peter Larsen Kaffe har fået et resultatmæssigt comeback efter en nedtur i regnskabsåret 2021/2022.

Årets resultat i det forskudte regnskabsår for 2022 og 2023 i kaffevirksomheden blev på 7,2 mio. kr. mod 3,2 mio. kr. i det forrige regnskabsår.

Forbedringen kommer efter, at dramatisk stigende råvarepriser og dollarkurs prægede det forrige årsregnskab fra Peter Larsen Kaffe, der også har været ramt af coronakrisen og krigen i Ukraine. 

Resultat før skat lander på 9,2 mio. kr. Bruttofortjenesten er steget til 52,1 mio. kr. mod 45,6 mio. kr. i det forrige regnskab. Regnskabsåret slutter 30. juni.

Selvom Peter Larsen Kaffe er kommet ud på den anden side af coronapandemien med et mere end dobbelt så godt resultat sammenlignet med det forrige regnskab, er der ifølge virksomheden udfordringer nok at tage fat på.

Den usikkerhed, som pandemien medførte i hele virksomhedens forsyningskæde, har fået ny næring af krigen i Ukraine. Samtidig lurer en langt større trussel i horisonten.

Usunde dyrkningsmetoder

- For mens efterspørgslen på kaffe forventes at stige med op mod 50 pct. på verdensplan i 2050, er både de områder, hvor kaffen dyrkes, og de farmere der dyrker den, under pres. Usunde dyrkningsmetoder og klimaforandringer, som kaffebranchen selv bidrager til, truer produktionen. Det samme gør de internationale handelsstrukturer, der udhuler kaffefarmernes levevilkår, skriver Peter Larsen Kaffe i en pressemeddelelse.

- Vores primære udfordring at sikre virksomhedens forsyningskæde. I samarbejde med kaffefarmerne arbejder Peter Larsen Kaffe bl.a. for at understøtte en omfattende omlægning til skovlandbrug og mere bæredygtige dyrkningsmetoder, der reducerer både behovet for brug af kunstgødning og CO2-udledningen markant, skriver adm. direktør Claus Bertelsen i sin ledelsesberetning.

Opdateret 17. nov 2023