Investorer skyder seks milliarder i ekspresleveringstjenesten Gorillas

Leverandører 19. okt 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Gorillas
  • Med friske kapital kan tyske Gorillas fortsætte sin ekspansion. Blandt investorerne er Hungry-ejer Delivery Hero, der nu sidder på 8 pct. af virksomheden  

Skrevet af: Søren Tougaard

Den tyske dagligvareleveringstjeneste Gorillas gik for tre måneder siden ind i København med levering på blot ti minutter i flere områder af byen. 

Startup-virksomheden med hovedkontor i Berlin opererer i mere end 55 metropoler i ni lande, herunder München, Paris, Amsterdam, London, Madrid, Milano og New York. 

Nu får Gorillas mulighed for at brede leveringskonceptet ud til mange flere lande og byer. I en fundingrunde har virksomheden rejst næsten 1 mia. dollars, svarende til ca. 6 mia. kr. 

Blandt investorerne er tyske Delivery Hero, der tidligere på måneden opkøbte den danske budtjeneste Hungry.

200 mio. euro, ca. 1,5 mia. kr., har Delivery Hero skudt ind Gorillas for en ejerandel på ca. 8 pct.

- Delivery Hero har en mission om at fremme hurtig handel globalt, og vi ser Gorillas som en af ​​lederne i Europa og USA. Gorillas-teamet har et enestående kundefokus. Dette har gjort dem i stand til at nå over 300 mio. dollars i omsætning på kun et år med fortsat tocifret månedlig omsætningsvækst , udtaler Niklas Östberg, adm. direktør og medstifter af Delivery Hero i forbindelse med milliardinvesteringen.

Gorillas blev grundlagt sidste år af Kağan Sümer, der er adm. direktør. Siden er virksomheden vokset med ekspresfart og tæller nu over 11.000 medarbejdere, som alle er ansat direkte under Gorillas.  

De seneste seks måneder har Gorillas leveret 4,5 mio. ordrer fra sine efterhånden mere end 140 lagre.   

 

 

 

Opdateret 19. okt 2021