Tove Færch giver forklædet videre i Karolines Køkken

Leverandører - Navne 7. dec 2022 -
This describes the image
Tove Færch, også kendt som hele Danmarks madmor, har været leder af Karolines Køkken siden 1993. Nu afløses huns af  Britta Surland (tv), der beskrives som næste generations madtalent. Foto: Arla Foods
  • Efter knap 30 år som leder af Karolines Køkken stopper Tove Færch. Afløseren bliver Britta Surland.

Skrevet af: Søren Tougaard

I 60 år har Karolines Køkken, drevet af mejerigiganten Arlas, informeret om madkultur og inspireret danskerne til nye retter. I næsten halvdelen af tiden har lederen været Tove Færch, men efter 29 år er hun nu klar til at give stafetten videre til næste generation i det kendte køkken. 

- I næsten halvdelen af mit liv har Karolines Køkken været mit hjertebarn. Vi har haft det helt rigtige team til at udvikle køkkenet med afsæt i danskernes behov i køkkenet, tendenser i samfundet og ikke mindst udvikle i takt med, at vores madvaner og prioriteringer i dagligdagen har ændret sig. Men nu er det tid til næste kapitel for Karolines Køkken. Og den rette person har i de sidste 16 år været i og tæt på teamet i køkkenet. Det kan ikke være bedre, siger Tove Færch. 

Den nye leder, Britta Surland blev en del af Karolines Køkken tilbage i 2006. 

Med en baggrund som professionsbachelor i sundhed og ernæring har Britta Surland talent for både madlavning og opskriftsudvikling. Og så kender over 170.000 danskere hende allerede fra Arlas andre sociale kanaler, hvor hun de seneste år har inspireret danskerne til simpel, sjov og kreativ mad for både børn og voksne.

- Det er en katastrofe, hvis vi mister vores evne til at lave mad i hjemmet. Min mission er derfor at inspirere langt flere danskere til at komme i køkkenet. Der er enormt meget fællesskab, glæde og livskvalitet i at lave mad, og der er ikke noget, der motiverer mig mere end at se andre få gode oplevelser med madlavning, siger Britta Surland

Opdateret 7. dec 2022