Novo Nordisk-direktør afløser Nipper som næstformand i Danish Crown

Leverandører - Navne 22. dec 2022 -
This describes the image
Foto: Danish Crown
  • Camilla Sylvest, koncerndirektør for kommerciel strategi og corporate affairs i Novo Nordisk, er ny næstformand i den danske slagterigigants bestyrelse. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Topchef i Ørsted, Mads Nipper, meldte tilbage i februar ud, at han stoppede som næstformand i Danish Crowns bestyrelse ved regnskabsårets afslutning.

Nu er afløseren valgt i form af Camilla Sylvest, der er koncerndirektør i medicinalgiganten Novo Nordisk, oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse. Camilla Sylvest har været en del af bestyrelsen i Danish Crown siden 2017. 

Danish Crowns A/S-bestyrelse forestår den overordnede ledelse af selskabet i samspil med direktionen i Danish Crown, og Camilla Sylvest glæder sig til arbejdet med at styrke koncernen endnu mere.

- Jeg ser frem til arbejdet som næstformand. Jeg har siddet i Danish Crowns bestyrelse i fem år og sætter pris på de mange gode diskussioner, vi har om alt fra den ambitiøse bæredygtighedsstrategi til den kommercielle strategi. Jeg glæder mig derfor til at bidrage til arbejdet med fortsat at udvikle Danish Crown som en konkurrencedygtig og bæredygtig virksomhed, siger Camilla Sylvest. 

Camilla Sylvest er uddannet økonom fra Syddansk Universitet i 1998 og har senere taget en executive MBA. Hun begyndte allerede som studentermedhjælp i Novo Nordisk i 1996. Siden har hun klatret en stejl karrierestige, som førte hende til opgaver på koncernens kontorer i Schweiz, Norden og Tyskland.

I 2013 blev hun ansvarlig for den sydøstasiatiske region i Malaysia, og i 2015 for den kinesiske region. I 2017 er Camilla Sylvest hentet hjem til hovedkontoret i København til sin nuværende stilling som koncerndirektør for kommerciel strategi og corporate affairs.

- Camilla spiller en vigtig rolle i vores bestyrelse med at skubbe os i en mere bæredygtig retning. Samtidig er hun et stærkt bidrag til vores strategiske arbejde og forretningsudvikling, jeg glæder mig til det endnu tættere samarbejde, siger Erik Bredholt, formand for Danish Crown.

Opdateret 23. dec 2022