Portræt “For mig har interessen for fødevarer altid været der”
-
For den brede offentlighed er Anna Kirkeby et ubeskrevet blad. Men hos Mærkevareleverandørerne (MLDK) er Anna et værdsæt talent.
For den brede offentlighed er Anna Kirkeby et ubeskrevet blad. Men hos Mærkevareleverandørerne (MLDK) er Anna et værdsæt talent, der har evnen til at gå i dybden med kravspecifikationer til fødevarer og også har et udpræget servicegen. Et servicegen der især kommer til udtryk i Annas rolle som medlems- og netværksadministrator hos MLDK.
Vi har i anledning af Annas 30 års fødselsdag onsdag den 3. maj lavet et portrætinterview med Anna.
Anna er landet i et ønskejob hos MLDK. Her kan hun bruge sin professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Fødevarer og Ledelse fra VIA University College i Aarhus. Hun blev færdiguddannet i januar 2018 og efter et års tid ved Culinary Institute by Vejle Erhverv startede hun derefter hos Fokus Fødevarer, som organisatorisk er placeret under MLDK.
Interessen for fødevarer har også haft stor betydning for Annas liv udenfor studiet, hvor både fritidsaktiviteter, studiejobs og frivilligt arbejde næsten altid kredsede om fødevarer.
“Jeg har været med på Food Festival i Aarhus fra start og set, hvordan det har udviklet sig. Jeg nyder at gå rundt på pladsen og smage på forskellige produkter samtidig med, at jeg hører historierne bag produkterne. Jeg er også den første til at købe nye produkter, når de lanceres i supermarkederne.” fortæller Anna.
Anna har blandt andet også været aktiv i Aarhus Økologiske Fødevarefællesskab, hvor fokus var på at udbrede lokalt produceret økologisk frugt og grønt til Aarhusianerne. Og selvfølgelig udvalgt efter hvad der er i sæson.
Nørde i detaljen
Anna arbejder hos MLDK primært med to områder, foruden en del ad hoc-opgaver, der løbende opstår og giver en varieret og spændende arbejdsdag.
Hun er fortsat en del af Fokus Fødevarer, hvor hun i samarbejde med producenter, grossister og offentlige indkøbere sørger for at udvikle og opdatere kravspecifikationer på en lang række fødevarer, så der skabes gennemsigtighed og en fælles forståelse af kvalitetskrav ved offentlige udbud.
"Det er fedt at kunne nørde helt ned i detaljerne ved fødevarer, og jeg ser altid frem til vores Fokus Fødevarer-møder, hvor der både er vildt meget faglighed samlet og en rigtig god stemning.”
Fælleskaber og brætspil
For Anna fylder det meget at kunne bidrage til at skabe fællesskaber. Både i det private hvor hun altid er klar på at mødes til et spil brætspil, men også arbejdsmæssigt. Her er hun hvert år banko-ansvarlig i Food Innovation House i Vejle, hvor MLDK holder til, og hvor Anna sidder til daglig. Derfor trives Anna også i rollen som netværksadministrator, her er hun sammen med en kollega ansvarlig for MLDK’s 25 netværk med knap 400 deltagere.
“Jeg trives i mit arbejde fordi, arbejdsdagen er varieret med mange forskellige typer af opgaver, der kræver forskellige kompetencer. Det er fedt, når vi kan hjælpe vores medlemmer med de udfordringer, de står med ude i virksomhederne, så vi sammen kan bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Det er dejligt at kunne hjælpe andre til at de kan gøre det godt.”
Hjemme privat er Anna og hendes kæreste stadig ved at få et overblik over, hvad deres én hektar store have byder på. De flyttede først ind i huset i 2020, så selvom køkkenhaven så småt er ved at blive sat i stand, så er det stadigt usikkert, hvad de mange uplejede kvadratmeter skal blive til på sigt. Men med Annas smag for fødevarer, så er et godt bud, at haven i fremtiden kommer til at byde på et utal af forskellige sorter.