Fødevareprofil bliver ny direktør for Thise Mejeri

Leverandører - Navne 8. maj 2023 -
This describes the image
Svend Schou Borch bliver ny adm. direktør for Thise Mejeri. Han kommer fra en lignende stilling i Atria Danmark. Foto: Thise Mejeri
  • 52-årige Svend Schou Borch overtager jobbet som adm. direktør på Thise Mejeri efter Poul Pedersen, som tidligere i år meddelte, at han fratræder stillingen for at gå på pension. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Svend Schou Borch skifter inden længe 3-Stjernet og Aalbæk Specialiteter ud med økologiske mejeriprodukter fra Thise Mejeri, der har Coop som sin helt store afsætningskanal. 

Her bliver 52-årige Svend Schou Borch ny adm. direktør for andelsmejeriet efter selskabets mangeårige direktør Poul Pedersen, der har valgt at gå på pension. Den præcise dato for direktørskiftet er endnu ikke fastlagt, oplyser Thise Mejeri i en pressemeddelelse.   

Svend Schou Borch kommer med over 20 års ledelseserfaring fra den danske og internationale fødevarebranche. Siden 2018 har han været adm. direktør hos Atria Danmark i Horsens med kendte brands som 3-Stjernet og Aalbæk Specialiteter i porteføljen, og før det var han adm. direktør for et af landets største kyllingeslagterier, HKScan i Vinderup.

Fra sin tid hos Tican Amba medbringer Svend Schou Borch solid erfaring fra andelsejede virksomheder, ligesom han har international erfaring fra syv år hos Carlsberg Breweries i København og Vietnam.

Bestyrelsesformand for Thise Mejeri, Arne Bisgaard udtaler:

- Vi er meget glade for at have ansat Svend Schou Borch. Vi har været gennem et længere rekrutteringsforløb med mange gode kandidater, og vi mener, vi har valgt den absolut stærkeste. Svends kompetencer, meritter og ikke mindst personlige egenskaber gør, at vi er overbeviste og trygge ved at lade ham tage over efter Poul Pedersen mangeårige virke på sammen post. Thise Mejeri står overfor en spændende fremtid. Svends styrker indenfor ledelse, strategi, finansiel styring, drift og forretningsudvikling gør ham til den perfekte person til at føre Thise Mejeri videre.

Direktør: Perfekt match

Svend Schou Borch siger, at han har haft fem fantastiske år hos Atria Danmark, og at det derfor også bliver med stort vemod, når han til efteråret forlader virksomheden.

- Men da muligheden for at blive en del af Thise Mejeri og overtage roret efter Poul Pedersen opstod, var jeg ikke i tvivl om, at dette var et perfekt match. Thise Mejeri er bygget op omkring nogle meget stærke værdier og en brændende økologisk vision. Dette ses i alt, hvad virksomheden foretager sig, og kan smages i de mange produkter, som virksomheden tilbyder danske og internationale forbrugere, udtaler Svend Schou Borch.

Thise Mejeri kom ud af 2022 med et overskud på 20 mio. kr., der var 6,5 mio. kr. mindre end året før. Toplinjen gik frem med 130 mio. kr. til lidt over 1,3 mia. kr.  

Opdateret 8. maj 2023

Top jobs