Dansk Retursystem får ny bestyrelsesformand

Leverandører - Navne 31. mar 2023 -
This describes the image
Carsten Ørnbo er ny bestyrelsesformand for Dansk Retursystem. Foto: DRS
  • Carsten Ørnbo har mere end 25 års erfaring som CEO. Han afløser Thomas Dalsgaard 

Carsten Ørnbo, CEO for Peter Justesen Company A/S, er ny bestyrelsesformand i Dansk Retursystem. Han overtager posten efter Thomas Dalsgaard, der har valgt at stoppe efter seks år som formand. 

Den nye bestyrelsesformand har mere end 25 års erfaring som CEO, senest for og som medejer af Peter Justesen Company A/S og tidligere blandt andet som CEO for Valora Trade Northern Europe og Unilever Danmark. 

Sideløbende har han siddet i en lang række bestyrelser bl.a. som bestyrelsesformand for Mærkevare leverandørerne (MLDK) samt Frode Laursen blandt flere.

- Det, at vi i Danmark sikrer, at der er pant på drikkevarerne, og at de tomme flasker og dåser kommer retur og bliver genanvendt til nye flasker og dåser, er rigtigt vigtigt for både miljøet og klimaet. Det velfungerende og effektive danske retursystem, som Dansk Retursystem står for, sparer energi og råstoffer og er en vigtig del af Danmarks grønne profil, siger Carsten Ørnbo, der af en enig bestyrelse blev valgt på Dansk Retursystems årlige generalforsamling, der fandt sted den 31. marts 2023

Carsten Ørnbo er både glad og stolt over den tillid, som bestyrelsen har vist og ser frem til arbejdet med at understøtte, at Dansk Retursystem fortsat kan drive et velfungerende pantsystem i Danmark og sikre, at engangsemballage bliver genanvendt.

Dansk Retursystems adm. direktør, Lars Krejberg Petersen, ser frem til samarbejdet med den nye bestyrelsesformand:

- Carsten Ørnbo er den helt rette for Dansk Retursystem. Vi får en bestyrelsesformand med en solid kommerciel baggrund indenfor dansk og International detailhandel kombineret med en omfattende forretningsforståelse og et stærkt netværk.

Opdateret 31. mar 2023