Danish Crown henter Carlsberg-profil ind i bestyrelsen

Leverandører - Navne 6. sep 2022 -
This describes the image
Foto: Carlsberg
  • Søren Brinck, koncerndirektør for strategi og digitalisering i Carlsberg, hentes ind i Danish Crowns bestyrelse som afløser for Ørsted-topchef Mads Nipper.  

Skrevet af: Søren Tougaard

Koncerndirektør for strategi og digitalisering i Carlsberg Breweries, Søren Brinck, udpeges som nyt bestyrelsesmedlem i Danish Crown fra januar 2023.

Samtidig foreslås nuværende bestyrelsesmedlem Camilla Sylvest, Novo Nordisk, til posten som næstformand, 

Bestyrelsesposten bliver ledig, fordi Mads Nipper, CEO i Ørsted, i februar meddelte, at han udtræder som uafhængigt medlem af Danish Crown A/S ved regnskabsårets udgang efter mere end seks år på posten. Med hans udtrædelse bliver næstformandsposten i Danish Crown A/S samtidig ledig. 

- Det er mig en glæde at byde Søren Brinck velkommen i vores bestyrelse. Han har en række kompetencer og megen ledelseserfaring, som vil være et godt bidrag til arbejdet med udviklingen af Danish Crown og skabelsen af en bæredygtig fødevareproduktion, siger bestyrelsesformand Erik Bredholt.

Søren Brinck er Cand. Merc. fra Århus Universitet i 2000. Herfra arbejdede han som konsulent i Accenture og med kommerciel udvikling i Arla Foods, inden han i 2006 blev ansat i Carlsberg som direktør for Commercial Excellence. Derefter har han klatret ad karrierestigen i Carlsberg og fik af tre omgange landeansvaret for Carlsbergs aktiviteter i henholdsvis Grækenland, Norge og Danmark.

I 2020 fik han ansvaret for en del af den asiatiske region og blev sidste år medlem af Carlsbergs koncernledelse med ansvar for koncernstrategi og digitalisering. 

Opdateret 6. sep 2022

Top jobs