Carlsberg finder ny topchef i ISS

Leverandører - Navne 16. mar 2023 -
This describes the image
Carlsberg Groups topchef Jacob Aarup-Andersen må indkassere et stort tab efter nedskrivningen af de russiske aktiviteter. Foto: ISS
  • Jacob Aarup-Andersen erstatter Cees 't Hart som ny topchef i den danske bryggerigigant

Skrevet af: Søren Tougaard

Få uger efter, at Cees 't Hart har meddelt, at han stopper som topchef i Carlsberg, har bestyrelsen, med tidligere Ørsted-topchef Henrik Poulsen i spidsen, fundet afløseren, der skal lede og udvikle bryggerigiganten.

Valget er faldet på danske Jacob Aarup-Andersen, der kommer med tre års CEO-erfaring fra servicegiganten ISS.

Jacob Aarup-Andersen er uddannet cand.polit fra København Universitet, og han havde i mange år en international karriere i finansverdenen hos blandt andre Goldman Sachs, hvorefter han i 2014 blev CFO i Danica Pension og derefter i moderselskabet Danske Bank, som han forlod i 2020 til fordel for topjobbet i ISS.

Jacob Aarup-Andersen var dengang også i spil til topchef-jobbet i Danske Bank, men blev vraget på målstregen, da Finanstilsynet ikke ville godkende ham til den magtfulde post i dansk erhvervsliv.  

Cees 't Hart har meddelt, at han stopper senest med udgangen af 3. kvartal, men med en ny afløser udpeget allerede nu, kan vagtskiftet måske allerede være på plads engang i 2. kvartal.

Her nåede den 64-årige hollænder igennem otte år at sætte et markant aftryk på Carlsberg, hvor omsætningen siden 2015 er steget med fem mia. kr. og det årlige driftsresultat er gået frem med tre mia. kr. til 11,4 mia. kr. 

Carlsberg har mødt skarp kritik for ikke at trække sig ud af Rusland, hvor Carlsberg fortsat har et efterspil med at afhænde forretningen, der forventes frasolgt denne sommer.  

  

 

Opdateret 17. mar 2023