Straksdom: Fængsel og udvisning til to butikstyve

Kriminalitet 8. dec 2020 - 2 min læsetid
This describes the image
DF: Det skal være lovligt at vise billeder af butikstyve Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

To polske mænd har fået en straksdom med fængsel og udvisning for at stjæle for 233 kr. i Fakta på Amagerbrogade 29.

De to mænd, der er 41 og 36 år, skal i fængsel i henholdsvis 20 og 30 dage, inden de sendes hjem til Polen med besked om ikke at vise sig de kommende seks år.

En medarbejder i discountbutikken stoppede og tilbageholdt de to mænd, fordi der var mistanke om, at de havde varer på sig, som ikke var betalt. Det viste sig at være tilfældet, og umiddelbart efter blev de anholdt af den politipatrulje, der blev sendt til butikken. De to erkendte og blev dagen efter dømt i byretten.

Når de to mænd kan få en så relativ hård dom for at stjæle for 233 kr., skyldes det ifølge Københavns Politi, at mændene er kendt i forvejen for lignende forhold.

I første halvår af 2020 blev der anmeldt 7898 butikstyverier fra hele detailhandlen - det er 2,5 pct. færre end samme periode i 2019. Nogle butikstyverier udvikler sig med vold og/eller trusler og bliver så kategoriseret som et røveri.

Fakta om straf for butikstyveri:

- gerningsmanden er typisk opdaget og identificeret, og sagen kan ofte afgøres ved, at gerningsmanden får en bøde

- bøden lyder typisk på det dobbelte af det stjålnes værdi - dog mindst 500 kr., når gerningsmanden er over 18 år

- accepterer gerningsmanden ikke bøden, eller kan sagen af andre årsager ikke kan afgøres ved, at gerningsmanden accepterer en bøde, vil sagen komme for en dommer

(Politi.dk)

Opdateret 13. jan 2021