Snus, lattergas og tyggetobak beslaglagt i københavnske kiosker

Kriminalitet 29. jun 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Sikkerhedsstyrelsen
  • Sikkerhedsstyrelsen fandt ulovlige produkter efter tilsyn i seks kiosker i Indre By. 
Skrevet af: Søren Tougaard

To store sorte sække med næsten 1.000 æsker ulovligt snus og tyggetobak beslaglagde Københavns Politi, da Sikkerhedsstyrelsen var færdig med tilsyn i en enkelt kiosk fredag den 24. juni.

Her opbevarede indehaveren 789 æsker snus, som er ulovligt at sælge i Danmark. 212 æsker tyggetobak og tobakssurrogater, som ikke levede op til reglerne, mens 89 æsker tyggetobak ikke havde danske sundhedsadvarsler.

- Vores tilsynsførende kontaktede politiet, som trods en travl dag kom og beslaglagde de store mængder ulovlige varer. På den måde kan vi være sikre på, at de er taget af markedet og ikke sættes til salg igen, siger kontorchef Søren Muff Assenholt fra Sikkerhedsstyrelsen.

I en anden virksomhed måtte politiet også kontaktes, da Sikkerhedsstyrelsen fandt syv store flasker lattergas indeholdende hver 615 gram lattergas, 97 æsker snus og dusinvis af ulovlige tyggetobakprodukter.

I fire andre kiosker blev der også fundet flere ulovlige produkter hvert sted.

- Der venter nu alle indehavere et juridisk efterspil, og vi udstedte straksforbud mod forhandling af et eller flere produkter alle steder, så man må sige, at der desværre var fuld plade og mere til. Vi glæder os over det gode samarbejde med Københavns Politi, der hjalp med at beslaglægge mange af de ulovlige varer. Nogle kiosker i Københavns Indre by er desværre steder, hvor det flyder med ulovligheder. De skal være bedre til at rette sig efter loven, siger Søren Muff Assenholt.

Opdateret 29. jun 2022