Sigtet for ølsmugling: Tre mænds grænsehandel tog kraftigt overhånd

Kriminalitet 17. jun 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Colourbox
  • For anden gang i denne måned sigter Udlændingekontrolafdelingen i samarbejde med Skat ølsmuglere for grov afgiftsunddragelse efter straffeloven

Danskere må have temmelig mange pant- og afgiftsfrie øl og cigaretter med fra Tyskland til Danmark, men der er tale om smugling, når man unddrager staten for afgifter i millionstørrelse.

Og det er hvad tre mænd fra Lolland-Falster netop er blevet sigtet for, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Politikommissær Carsten Høj Hansen siger, at corona-restriktioner på grænsen har vist, at trods et lavt antal rejsende, så har et netværk af personer haft et stort behov for fortsat at krydse grænsen for at købe øl i pallevis under dække af, at det var erhvervsmæssigt.

Den konkrete afgiftsunddragelse efter hundredevis af handler syd for grænsen er i efterforskningen opgjort af Skat til ca. 1 mio. kroner.

Det er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis Udlændingekontrolafdelings efterforskningssektion i Rødbyhavn, der har anholdt de tre mænd, der i forening over de sidste par år har indført så store mængder af øl fra Tyskland til Danmark, at det vurderes at være omfattet af straffelovens bestemmelser om grov afgiftsunddragelse.

Ved ransagninger er der sikret flere hundrede tusinde kroner i kontanter samt yderligere en række spor og beviser, der nu skal underkastes en nærmere undersøgelse.

Politiet anser på nuværende tidspunkt sagen som godt oplyst, men resultatet af ransagningerne vil nu blive undersøgt nærmere, og de sidste brikker i sagen skal lægges på plads.

Det er anden gang i indeværende måned, at Udlændingekontrolafdelingen i samarbejde med Skat sigter ølsmuglere for grov afgiftsunddragelse efter straffelovens § 289.  

 

Opdateret 17. jun 2021