Illegal cigaretfabrik afsløret - seks personer anholdt

Kriminalitet 8. feb 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Rigspolitiet
  • Seks personer er tirsdag formiddag blevet anholdt i en stor aktion, hvor politiet slog til på flere adresser i Jylland og blandt andet fandt 25 mio. illegale cigaretter

Politiet har i dag tirsdag gennemført en større anholdelses- og ransagningsaktion på 16 forskellige adresser i Midtjylland og Østjylland.

Det fortæller Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Under dagens aktion blev i alt seks personer anholdt. Fem af de anholdte er danske mænd i alderen 42 til 57 år, mens en 46-årig kvinde ligeledes er anholdt. De anholdte betragtes af politiet som bagmænd, der alle har relation til det kriminelle miljø i Aarhus.

- Vores efterforskning har afdækket en ganske omfattende produktion og distribution af illegale cigaretter, og på den baggrund bliver der rejst sigtelse for afgiftsunddragelse på mindst 150 mio. kr., siger ledende politiinspektør i National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) Vest, Michael Kjeldgaard.

Det var NSK, der stod bag aktionen i samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi, Østjyllands Politi, Skattestyrelsen og Toldstyrelsen.

- Organiseret kriminelle er aktive på mange forskellige kriminalitetsområder. Illegal produktion af cigaretter med henblik på salg er både til skade for de virksomheder, der fuldt lovligt producerer og sælger cigaretter, og for Statskassen, der går glip af mange millioner i punktafgifter, der kunne være anvendt til gavn for hele samfundet, siger Michael Kjeldgaard.

Længere varende efterforskning

I forbindelse med ransagningerne blev der beslaglagt i omegnen af 25 mio. illegale cigaretter samt ca. 13 tons forarbejdet tobak, svarende til produktion af yderligere ca. 13 mio. cigaretter.

Baggrunden for aktionen er, at NSK har gennemført en længerevarende fremadrettet efterforskning, hvor der blandt andet er blevet afdækket en landejendom ved Aulum, der er blevet brugt til omfattende produktion af illegale cigaretter. Cigaretterne er efterfølgende blevet videredistribueret til en større kundekreds via bagmænd, der har opereret fra adresser i Aarhus-området.

På landejendommen i Aulum indeholdt en omfattende mængde professionelt cigaretproduktionsudstyr, som beslaglægges. Samtidig har NSK ved Sporingsgruppen beslaglagt betydelige værdier hos de anholdte. Værdier der alle mistænkes for at være tilvejebragt for midler opnået ved kriminalitet.

 

Opdateret 9. feb 2022