Afgiftssvindel: 10 mio. cigaretter fundet i lastbil på Rødbyhavn

Kriminalitet 20. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Toldstyrelsen
  • Toldstyrelsen har tilbageholdt ulovlige cigaretter, svarende til afgiftssvindel for 18 mio. kr. i en lastbil på Rødbyhavn. Sagen ligger nu ved politiet

Ikke alle rygere vil betale den moms og de afgifter, som man betaler, når man køber sine smøger i kiosken eller supermarkedet, og det giver mulighed for et sort marked.

Med jævne mellemrum finder toldere lastbiler med mio. af smuglercigaretter, således også i Kristi Himmelfartsferien.

Natten til fredag blev en lastbil fra Puttgarden standset på Rødbyhavn i en rutinemæssig toldkontrol. I lastbilen fandt toldere fra Toldstyrelsen flere end 10 mio. ulovlige cigaretter, der ikke var betalt afgifter af.

Afgiften af de 10 mio. cigaretter skønnes af styrelsen til at være knap 18 mio. kr., hvis de skulle sælges i Danmark.

- Det er rigtig mange cigaretter, og det bekræfter vores billede af, at der med jævne mellemrum snydes med afgifterne. Tobaksområdet er et prioriteret område i vores toldkontrol, da der foruden snyd med afgifter også er eksempler på ulovlig produktion og kopicigaretter, hvor cigaretterne kan være endnu mere sundhedsskadelige, end cigaretter i forvejen er, siger Michael Lund, kontroldirektør i Toldstyrelsen, i en pressemeddelelse fra styrelsen.

Ved tilbageholdelsen blev hele lastbilen gennemgået af Toldstyrelsen, hvorefter sagen blev overgivet til Sydsjællands og Lolland Falsters Politi for nærmere efterforskning.

Afgiften på cigaretter steg 1. april sidste år med ca. 14 kr. for en pakke. Prisen stiger igen fra 1. januar. Det sker som et led i en større handleplan, der skal hindre unge i at begynde at ryge.

 

Andre store cigaretfund i Toldstyrelsen

2020: 14 mio. cigaretter fundet i sættevogn på Esbjerg Havn

2020: 1,5 mio. cigaretter i kabeltromler på Aarhus Havn

2019: 5 mio. cigaretter fundet i container på Aarhus Havn

2018: 1,5 mio. cigaretter beslaglagt på Aarhus Havn

2015: 10 mio. cigaretter fundet på Aarhus Havn

2014: 5 mio. cigaretter skjult i varmtvandsbeholdere i et containerskib

Opdateret 20. maj 2021