Rema 1000 giver nyt liv til Atamon-flaskens kinesiske kok

Kæder 4. aug 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
  • Tørsleffs droppede ellers kokken i begyndelsen af 2021 for at undgå tvivl om diskrimination

Tørsleffs produkter har eksisteret i over 100 år, og især illustrationerne af kineseren på Atamon og inderen på Vanila er blevet ikoner for deres produkter og emballagedesign. Men de blev begge sendt på pension i begyndelsen af 2021.

Men den kinesiske kok er alligevel dukket op igen i Rema 1000 tilbudsavis. Discountkæden sælger i denne uge en flaske Atamon til 10 kr., hvor flasken er prydet af kineseren, som oprindelig blev tegnet aarhuskunstneren Henrik Hansen.

This describes the image

Kommunikationschef Jonas Schrøder, Rema 1000 forklarer, at et gammel billede ikke er blevet skiftet.  Men det bliver det nu.

I mange år prydede billeder af Jena Zena Vanila-pakken fra Tørsleffs. Hun var en elefantpasser, der kom på besøg i Aarhus med sine elefanter. Den samme tegner, der senere stod bag kineseren, blev inspireret af Jena Zena og hans medhjælper Abu

Forklaringen på, at den smilende kinesiske kok i mange år prydede Atamon flasken i mange år, forklares på Tørsleffs hjemmeside med, at ”I 1930’erne var kinesiske kokke meget anerkendte, og derfor virkede illustrationen som en garanti for kvalitet”.

- Tidens udvikling har gjort, at der kommer et fokus på, om det her ser ned på andre folkeslag. Derfor blev vi enige med os selv om, at vi blev nødt til at neutralisere emballagen lidt for at undgå det fokus og fejltolkninger, fortalte adm. direktør Henrik Andersen, der er direktør for Haugen-Gruppen AS, der ejer Tørsleffs til DR ved designændringen.

This describes the image
Opdateret 4. aug 2022