Anders Holch Povlsen øger formuen med 20 milliarder

Kæder 3. aug 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Bestseller
  • Danmarks rigeste mand har øget formuen med mere end 3 mia. dollars i løbet af 2021, viser en opgørelse fra Bloomberg. Det gør Bestseller-milliardæren til verdens 176. rigeste person. 

Skrevet af: Søren Tougaard

Listen over selskaber, der helt eller delvist ejes af Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen, vokser støt år for år og kan gøre selv de største revisionshuse lettere rundtosset.

Det samme gør storinvestorens formue. I de første syv måneder af 2021 har Danmarks rigeste mand således øget formuen med hele 3,3 mia. dollars, svarende til lidt over 20 mia. kr.

Det viser en optælling, som Finans har lavet på baggrund af erhversmediet Bloombergs liste over verdens rigeste personer.  

Ved indgangen til året var Anders Holch Povlsen den 250. rigeste person i verden. Nu er han nummer 176. 

Klarna trækker op

Det er især den opjusterede værdiansættelse i det svenske betalings- og fintech-firma Klarna, der er årsag til Anders Holch Povlsens spring frem på listen over verdens rigeste personer.

Efter en ny investeringsrunde i juli er Klarna nemlig blevet værdiansat til hele 45,6 mia. dollars - ca. 285 mia. kr. 

Her ejer Anders Holch Povlsen 11 pct. af selskabet, og det betyder ifølge Bloomberg, at Klarna er det største enkeltaktiv i Holch Povlsens lange portefølje af selskaber og investeringer - også større end tøjkoncernen Bestseller. 

Udover Bestseller er Anders Holch Povlsen blandt andet også majoritetsejer i onlinesupermarkedet Nemlig.com samt Normal-kæden.    

 

Opdateret 3. aug 2021