Lego-familien har købt sig ind i Euro Cater

Foodservice 1. feb 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Henrik Denman
  • Ifølge CVR-registeret har den nordjyske foodservice grossist fået tilført godt 120 mio. kr. i kapitalforhøjelse 

Op til jul meddelte Euro Cater, at Lego-investeringsselskabet Kirkbi køber sig ind i Euro Cater med en aftale om et fælles fremtidigt ejerskab af Euro Cater-koncernen. Nu har den nordjyske foodservicegrossist ifølge CVR-registeret fået tilført nye midler i form af en kapitalforhøjelse på godt 120 mio. kr.

Nordjyske Euro Cater er en vidt forgrenet koncern med forretningsben i både Danmark og Sverige under flere datterselskaber. Herhjemme driver Dansk Cater blandt andet AB Catering, BC Catering samt tre Cash & Carry under Inco-navnet. 

KIRKBIs medejerskab gør det muligt for ledelsen at erhverve den ejerandel på 35 pct., som siden 2013 har tilhørt kapitalfonden Intermediate Capital Group (ICG).

Handlen kommer ovenpå et regnskabsår, der var kraftig påvirket af coronanedlukninger i hele restaurationsbranchen fra midt i december til slutningen af april.

Partnerskabet med Kirkbi giver ifølge ledelsen i Euro Cater mulighed for øget fleksibilitet i relation til den langsigtede udvikling af koncernens aktiviteter.

- Euro Cater står i en stærk position efter en travl periode gennem sommeren og efteråret. Vi har i ejerkredsen besluttet, at det nu er tid til at foretage det generationsskifte, som egentlig var planlagt til at finde sted i foråret 2020, sagde Steen D. Pedersen, CEO hos Euro Cater i en pressemeddelelse kort før jul.

Det fremgik, at handelen ville blive gennemført i 1. kvartal i år.

Efter kapitalforhøjelsen udgør kapitalen i holdingselskabet herefter godt 221,5 mio. kr. 
 

Opdateret 1. feb 2022