Ung komet stiger i graderne hos Dagrofa

Dagrofa 1. nov 2023 -
This describes the image
Christian Veng klar til at fortsætte karrieren som salgskonsulent hos Dagrofa Foodservice.  Foto: Dagrofa Foodservice
  • 27-årige Christian Veng går fra souschef i Cash&Carry til salgskonsulent hos Dagrofa Foodservice

Efter kun få år som souschef hos Dagrofa Foodservice Cash&Carry i Aabenraa er Christian Veng klar til at fortsætte karrieren som salgskonsulent hos Dagrofa Foodservice med ansvar for Sønderjylland.

- Jeg er rigtig glad for at være souschef, men jeg kunne ikke sige nej til muligheden for at blive salgskonsulent med ansvar for det Sønderjylland, hvor jeg er født og opvokset.

Christian har en studentereksamen fra Tønder Gymnasium og tog efter gymnasiet et sabbatår, der blev til to, hvor han var ansat hos Cash&Carry i Aabenraa. Undervejs fik butikschefen øje på Christians evner og opfordrede ham til at blive elev. 

- På min uddannelse var vi kun elever fra Dagrofa, og vi fik en del undervisning i B2B, så det passede mig godt.

Tæt på kunderne

Allerede før Christian var færdiguddannet som salgsassistent i engroshandlen i 2019, havde han ambitioner for sit fremtidige arbejdsliv. Det passede ham derfor godt at blive souschef umiddelbart efter uddannelsen. 

I Cash&Carry har Christian oplevet at komme tæt på kunderne fra blandt andet restauranter og kantiner. Selv om omsætningen i butikken er stor, så er det koncentreret på færre kunder end i en dagligvarebutik, så der er bedre mulighed for at lære den enkelte kunde at kende og i et samarbejde afstemme sortimentet og ønsker om pris og kvalitet.

- Samtidig er arbejdstiden mere familievenlig. Vi lukker klokken 16 hver dag og arbejder kun hver fjerde weekend, så det har været et stort plus for mig.

Hurtigt på skolebænken igen

Christian startede på et salgslederkursus samtidig med sin elevtid og gennemførte de første tre kurser allerede inden, han var færdiguddannet som elev. Ansættelsen som souschef og en ny rolle som far betød dog en kort pause i studierne, inden han i 2022 fortsatte sin akademiuddannelse hos IBA Erhvervsakademi Kolding.

- Jeg var enormt glad for at lære mere og bygge ovenpå min uddannelse. Jeg var især optaget af at bruge personprofiler til at skabe den gode kontakt til kunden, der giver både et salg her og nu men også en langvarig relation.

Det er en evne, som Christian også får brug for som salgskonsulent.

Christian har været i kikkerten et par år

Jonas Pedersen, salgschef i Dagrofa Foodservice, glæder sig til at byde Christian velkommen.

- Jeg fik øje på Christian allerede for et par år siden. Her kunne jeg se et særligt talent, hvis udvikling det var værd at følge. Jeg har set en person, der nu er klar til nye udfordringer og er ærgerrig efter at vise, hvad han kan.

Jonas fremhæver især Christians erfaring fra butikken og hans kendskab til både sortiment, kunder og lokalområdet som aktiver, der vil komme ham til gavn i den nye stilling som salgskonsulent. Samtidig giver lederuddannelsen også Christian en fordel, fordi han har lært at arbejde med mennesker og personprofiler, så kontakten til kunden kan tilpasses.

Christian bor i Kiplev, syd for Aabenraa, med sin datter på tre og sin nuværende kæreste. Udover at have travlt med karrieren har Christian også travlt med både fodbold og håndbold, men især med at engagere sig i bestyrelsesarbejdet i de lokale klubber for at være med til at sikre, at der fortsat er et aktivt foreningsliv i lokalområdet. Heldigvis er interessen for sport gået videre i familien, og datteren nyder også at gå til både fodbold og håndbold.
 

Opdateret 1. nov 2023

Top jobs