Her skal Dagrofas tre første ubemandede butikker ligge

Dagrofa 19. maj 2022 - 3 min læsetid
This describes the image
Butikkerne kommer klar til at sætte på plads på lokaltionen Foto: Dagrofa
  • I løbet af juni åbner Dagrofa tre Letkøb-butikker, hvor kunderne skal klare sig selv

Dagvarekoncernen Dagrofa afslører nu placeringerne på tre nye LetKøb butikker, der vil adskille sig fra resten af koncernens butikker i Meny, Spar, Min Købmand og LetKøb.

Der vil nemlig ikke være personale i butikkerne, og kunderne får adgang ved at scanne en QR-kode ved indgangen og oprette sig med NemID eller MitID.

De tre ubemandede butikker er strategisk placeret i to landsbyer, Fåborg (Årre) og Demstrup, mens den tredje placeres ved Femern Bælt på en byggeplads, hvor kun byggemedarbejderne har adgang.

- Vi glæder os rigtig meget til at teste de nye LetKøb butikker i samarbejde med Retail360. Det nye ubemandede koncept giver vores lokale købmænd mulighed for at styrke deres eksisterende forretning og åbner for nye muligheder. En del Let-Køb butikker ligger f.eks. i ferieområder, hvor den bemandede butik er lukket eller har indskrænkede åbningstider dele af året. Med tilføjelsen af en ubemandet butik som supplement til den bemandede, kan vores købmænd tilbyde dagligvarer i flere af døgnets timer og uden for sæson, siger Esben Keller, kædedirektør for Spar, Min Købmand og LetKøb.

Ifølge Dagrofa har borgerne i Fåborg og Demstrup i mange år ønsket en dagligvarebutik i nærområdet, men det er ikke lykkedes at få nok lokal opbakning til at få en bemandet butik til at løbe rundt.

Den tredje ubemandede butik ved Femern Bælt skal ligge på en byggeplads, og her er det ifølge Dagrofa meningen at teste, hvorvidt dem, der arbejder på pladsen, ser en mulighed i en ubemandet butik, hvor de kan handle til frokost, snacks eller aftensmaden en sen fyraften.

De bokse, der skal danne rammerne om de tre ubemandede butikker ankommer til lokationerne i løbet af denne og næste uge, hvorefter de bliver indrettet, så de er klar til åbning i juni.

Butikkerne skal drives af Dagrofa-købmænd i nærområdet, som sørger for jævnligt at levere varer til de ubemandede butikker og fylde op på hylderne og tilpasse sortimentet til lokalområdet. Alt imens de samtidig står for driften af deres bemandede dagligvarebutik.

Sortimentet vil bestå af over 500 varer og henvender sig særligt til dem, der er på farten. For at få adgang til de ubemandede butikker, skal man som kunde scanne en QR-kode ved indgangen og oprette sig med sit NemID eller MitID.

Konceptet er udviklet af Retail360, der også står bag landets første ubemandede butik, der er en Nærkøb Express ved Faxe Ladeplads.

Også 7-Eleven er i gang med en test af ubemandede butikken. Kædens første ligger i Københavns Lufthavn.

Opdateret 19. maj 2022