Borgerbutik i Voerså åbner efter tre års ventetid 

Dagrofa 12. maj 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Det viste billede er fra Min Købmand i Hjerm.  Foto: Dagrofa
  • Min Købmand åbner ny butik i Voerså lørdag den 14. maj. Butikken er finansieret af anparter og har været på vej siden et borgermøde i begyndelsen af 2019

Min Købmand lover et lokalt åbningsbrag, når den helt nye butik i Voerså syd for Sæby åbner på lørdag med købmand Kasper Pedersen i spidsen for butikken. Tre år har det taget at komme fra idé til klipning af den røde snor. Planerne for den nye butik blev lagt frem på et borgermøde i begyndelsen af 2019. 

Primusmotor og ildsjæl bag det nye butiksanlæg, som primært er finansieret med lokale anparter, er Jørgen Engberg, der flyttede fra Aalborg til Voerså for 12 år siden.

Der er indsamlet 2,5 mio. kr. fra borgere, virksomheder og fonde.

Kort før byggestarten i august i fjor sagde han til TV2Nord, at dengang var der en købmandsbutik i byen.  Men den lukkede kort efter. Og siden har han og de lokale måtte køre over otte km hver vej for at handle.

Byens nye købmand er Kasper Pedersen, der kommer fra en stilling som salgsleder i Meny og har erfaring fra bl.a. Dagli’Brugsen og Rema 1000.

- Siden jeg var lille, har jeg vidst, at jeg skulle arbejde i butik, og drømmen har altid været at skulle være købmand, skriver købmanden bl.a. om sig selv på Voerså Butikshus’ hjemmeside.

Voerså Butikshus ejer bygning og inventar, som bliver lejet ud til Kasper Pedersen. Ifølge Nordjyske Stiftstidende stiller Dagrofa garanti for betaling, hvis købmanden ikke er i stand til at betale huslejen.

Og ifølge avisen har parterne skrevet under på, at Voerså er sikret en købmand i mindst 20 år.


 

Opdateret 12. maj 2022