Rejsegilde på stor udvidelse af fællesbageri i Coop

Coop 22. nov 2022 -
This describes the image
Foto: Flemming Effersøe
  • Alle Coop365 butikker på Sjælland får fra næste år friskbagt brød fra BrødCooperativet

Et nyt bageri ved Albertslund vest for København skal sikre, at Coop står endnu stærkere med friskbagt brød til danskerne. Der er rejsegilde på det 4.000 kvm store bageri i dag, som vil være klar til produktion i april 2023.

- Vi ved at brød, der er til at betale, og i særdeleshed friskbagt brød er en væsentlig del af indkøbsoplevelsen, og med udvidelsen af vores bageri tager vi strategien et skridt videre. Særligt muligheden for at levere friskbagt brød til alle vores Coop 365 butikker på Sjælland skal være med til at differentiere os, så vi også her gør en forskel, siger Coops adm. direktør Kræn Østergaard Nielsen.

Efter planen skal der fra næste forår levere friskbagt brød til 200 af Coops butikker under navnet BrødCooperativet.

- BrødCooperativet er en strategisk vigtig indsats for Coop. Det er Coops vej til at tilbyde friskbagt brød i høj kvalitet, med høj fødevaresikkerhed til endnu flere danskere. Derfor valgte Coops bestyrelse også at støtte planerne om udvidelsen, da vi ser brød som en naturlig del af danskernes hverdagsforbrug, siger Coops bestyrelsesformand Lasse Bolander.

Chefen for BrødCooperativet Michael Krall Poulsen siger, at dagligvarekoncernen oplever en stor intern efterspørgsel fra Coops butikker på brødet:

- Vi leverer brød 365 dage om året, og i de 20 måneder bageriet har haft åbent, har vi endnu ikke haft én eneste lukkedag, eller nogle dage hvor vi ikke har kunne levere. Det vidner om et stærkt setup, som er bygget op omkring simple processer, gode samarbejdspartnere og ikke mindst stærke medarbejdere.

Udvidelsen af fællesbageriet tredobler kapaciteten. Også et konditori kobles på fællesbageriet.

Det er DS Flexhal, der skal stå for udvidelsen af fællesbageriet til nu godt 4000 kvadratmeter efter at de sidste år byggede den første hal på 1400 kvm.
 

Opdateret 22. nov 2022