Klima Kvickly har halveret madspildet i mejeri og brød

Coop 13. maj 2024 -
This describes the image
Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen
  • Erfaringerne fra Coops test-laboratorium i Aarhus bredes nu ud til Coops øvrige butikker.   

Skrevet af: Søren Tougaard

I maj 2022 indledte Coop en test i et af sine største varehuse, Kvickly Bruuns Galleri i Aarhus.

Varehuset blev ombygget til Klima Kvickly og skulle teste, hvordan man kan ændre kundernes forbrug i en mere klima-rigtig retning. Her to år efter slutter testen, og varehuset bliver igen til Kvickly Bruuns Galleri.

Derfor kan testresultatet nu gøres op. 

 ”Tag den forreste” har været med til at halvere madspildet/kassationerne på mejeri og brød. CO2-aftrykket per solgt vare i Klima Kvickly er ved projektets afslutning 14 pct. under resten af Coops butikker. 

Desuden er udvalget i delikatessen blevet udviklet til et meget grønnere udvalg, med markant mindre kød og mere vegetarisk.

- Kunderne har været meget positive, f.eks. har de taget godt imod vores klimavenlige opskrifter, som har givet inspiration til mere klimavenlig mad, siger varehuschef Dennis Ø.K. Andersen, Kvickly Bruuns Galleri. 

Nu vil en lang række af initiativerne blive bredt ud til Coops butikker over hele landet. Det gælder f.eks.  ”Tag den forreste”, der reducerer madspild markant, et mere klimavenligt sortiment i MadCooperativet, fokus på klimavenlige opskrifter i butikken og mere plads til lyst kød i køledisken, f.eks. kylling.

I Coop er man meget tilfredse med testen.

- Det viser, at kunderne er meget motiverede for at gøre en konkret forskel i deres forbrug for at reducere klimabelastningen. Derfor har testen med Klima Kvickly været meget værdifuld og givet os nyttig inspiration til initiativer, vi vil rulle ud på landsplan, siger ESG-chef Anne Mette Brasen, Coop.

 

Opdateret 13. maj 2024