Coop tester klimaplatform sammen med mindre leverandører

Coop 13. okt 2021 - 1 min læsetid
This describes the image
Colourbox
  • Den nye leverandørplatform skal inspirere små og mellemstore leverandører til at reducere klimaudledningen

Coop introducerer nu en ny klimaplatform, der skal hjælpe dagligvaregigantens leverandører med at få bedre styr på fremtidens krav til klimaudledningen fra deres varer.

Platformen, der hedder Big Deal, skal i første omgang testes af 20 små og mellemstore leverandører i Danmark , inden den rulles ud i søsterkoncernerne i Coop i Norden, skriver Økologisk Nu.

- Klimaforandringerne er på vej ud af kontrol, og fødevareproduktionen er direkte ansvarlig for 20-25 pct. af det samlede CO2-udslip. Klima er allerede en del af vores rapporteringskrav, men vi skal have leverandørerne til at hjælpe os med at indfri Coops egne klimamål, sagde CSR-chef i Coop Thomas Roland på en inspirationsdag i Økologisk Landsforening.

Thomas Roland understreger, at Coop ikke skal lave klimaberegninger for producenterne. Platformen skal være en hjælp og en inspiration.

Ca. en tredjedel af Coops største leverandører har tilsluttet sig den internationale organisation Science Based Targets, som også Coop får verificeret sin klimamålsætning hos.

Den nye Big Deal-platform er rettet mod de virksomheder, der finder Science Based Targets for omfattende.

Opdateret 14. okt 2021