Coop Bank høster nyt overskud

Coop 29. aug 2023 -
This describes the image
Arkivfoto: Coop
  • Coop Bank er på vej mod et positivt årsresultat for tredje år i træk. Overskud var på lidt over 17 mio. kr. i første halvår.

     

     

Mens dagligvarekoncernen Coop kæmper med at tjene penge på sine kæder, så har datterselskabet Coop Bank for alvor vendt udviklingen fra røde til sorte tal.

Det er således lykkedes Coop Bank at løfte indtjeningen i første halvår 2023 til 17,4 mio. kr. mod 100.000 kr. i samme periode året før. Dermed er Coop Bank på vej mod et positivt årsresultat for tredje år i træk.

Resultat er ifølge banken forbedret, da den nu tjener mere på det indlån, som den har placeret i Nationalbanken og i obligationer.

- I rentestigningsperioden har Nationalbanken hævet renten med ca. 4 pct-point. Men vi har ikke overvæltet hele rentestigningen på vores udlånskunder, og så har vi hævet indlånsrenterne. Vores resultat er alligevel stærkt forbedret, siger adm. direktør Allan Nørholm, Coop Bank.

Bankens kapitalprocent er på 10,2 pct. og solvens er 22,9 pct., hvilket ifølge Allan Nørholm er mere end rigeligt til at opfylde de mange lovbestemte buffere, der skal sikre en sund og en stærk finansiel sektor. 

Nedskrivningerne er fortsat lave i banken, hvad der også har bidraget til fremgangen i resultatet.

Allan Nørholm fremhæver desuden, at bankens integration med butikkernes Coop fordelskonto i Coop app’en er en vigtig tilføjelse til de muligheder, som bankens kunder har for at opnå gratis konti, betalingskort, betalingsservice osv. igennem kundepakken Coop Bank Hverdag. 

Siden Coop Bank blev etableret i slutningen af 2013, har det samlede underskud inklusive startkapital beløbet sig op på ca. 259 mio. kr., før 2021 blev vendepunktet med et overskud på 5,1 mio. kr.

Moderselskabet Coop landede i 2022 et driftsunderskud på 1 mia. kr. og en bundlinje på minus 628 mio. kr. 

Opdateret 29. aug 2023