Coop amba sælger sin bank for at redde butikker

Coop 12. apr 2024 -
This describes the image
Arkivfoto: Coop
  • Efter tre år med overskud får Coop Bank nye ejere

I en historisk aftale mellem Coop amba og energiselskabet OK tilføres Coop Danmark to milliarder kr. i ny kapital. 

Mens OK har en stærk økonomi og i forvejen har et tæt samarbejde brugsforeninger og Coop-butikker om tank- og el-lade stationer, må foreningen bag Coop ty til salg af sin højt profilerede bank.

Den var et prestigeprojekt under foreningens formand Lasse Bolander, der på Coop ambas landsrådemøde den 20. april formelt bliver skiftet ud med den tidligere politiker fra Enhedslisten Pernille Skipper. 

Coop Bank har netop konsolideret sig med hidtil bedste regnskab. Med mere end en seksdobling af resultatet styrker Coop Bank sin position som et solidt pengeinstitut og gav for regnskabsåret 2023 et udbytte til sin ejer på 20 mio. kr.

I en pressemeddelelse skriver Coop, at ”pengene fra Coop amba, der er foreningen bag Coop Danmark, kommer blandt andet via frasalg af en del af foreningens aktiver, herunder Coop Bank”.

Det betyder, at der er forhandlet en ny bankaftale med de fire banker, som indgår i Coop Danmarks eksisterende banksyndikat.

Op til sit sidste landsrådsmøde opfordrer Lasse Bolander til, at medlemmerne stemmer ja til en "historisk aftale mellem Coop amba og energiselskabet OK a.m.b.a.", der ifølge den afgående formand vil fremtidssikre Coop og den danske brugsbevægelse.

Opdateret 15. apr 2024