Walmart kæmper med at holde dampen oppe i USA

Udland 17. maj 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Topchef Doug McMillon står stadig i spidsen for verdens største virksomhed målt på omsætning. Men Amazon nærmer sig Walmart. Foto: Walmart
  • Bundlinjen skuffede i det første kvartalsregnskab fra Walmart, der bærer præg af høj inflation og global usikkerhed

Verdens største detailhandler, amerikanske Walmart, har stadig medvind. Mens aktier i andre brancher falder tungt, har kursen på Walmarts aktier klaret sig bedre - som den gør det for andre store detailhandelsvirksomheder i en periode fyldt med usikkerhed.

I et netop udsendt kvartalsregnskab for de første tre måneder af gigantens skæve regnskabsår er der også vækst. Omsætningen voksede i de tre måneder, der sluttede 29. april, med 2,6 pct. til næsten 142 mia. dollar – 1011 mia. kr. Og det til trods for, at Walmart året før stadig ejede bl.a. britiske Asda, der blev solgt fra i februar 2021.

På hjemmebanen i USA voksede Walmart med 3,0 pct. sammenlignet med samme periode i 2021. Det indebærer ifølge en regnskabsmeddelelse fra koncernen, at man har vundet markedsandele på dagligvarer.

Men kvartalets driftsresultat dykkede til gengæld fra 6,9 mia. dollar til 5,3 mia. dollar, svarende til 38 mia. kr. Udlodningen af udbytte til Walmarts aktionærer falder imidlertid kun marginalt.

- På tværs af vores forretningsområder har vi haft et omsætningsmæssigt stærkt kvartal. Resultatet på bundlinjen var uventet og afspejler det usædvanlige miljø. Det amerikanske inflationsniveau, særligt på fødevarer og brændstof, skabte mere pres på indtjeningsmarginaler og driftsomkostninger, end vi forventede. Vi er i gang med at justere ind og vil balancere kundernes behov med behovet for at levere vækst i overskuddet for vores fremtid, siger Walmarts topchef Doug Mc Millon i en kommentar.

Opdateret 17. maj 2022