Walmart holder dampen oppe hjemme i USA

Udland 17. aug 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Walmart har ingen problemer med at slå egne salgstal fra coronatidens første år. Foto: Walmart
  • Med et driftsresultat i første halvdel af regnskabsåret på 90 mia. kr. fortsætter verdens største detailhandelsvirksomhed med at levere

Der er rekorder i luften, hver eneste gang Walmart fremlægger regnskabstal. Som verdens største virksomhed indenfor detailhandel har USA-baserede Walmart længe været i en klasse for sig - og først med Amazons vækst de seneste år er der dukket en rival op.

Det nyeste regnskab fra Walmart er netop offentliggjort, og det dækker månederne maj, juni og juli, som udgør andet kvartal af gigantens regnskabsår, hvor omsætningen voksede med godt tre mia. dollar til 141 mia. dollar, svarende til 891 mia. kr. 

I regnskabsårets første halvdel lyder væksten på 2,6 pct. til et samlet salg på 279 mia. dollar - eller svimlende 1765 mia. kr. Periodens driftsresultat er vokset endnu mere - med 26 pct. til 14,3 mia. dollar, 90 mia. kr.

- Vi har haft endnu et stærkt kvartal i alle dele af vores virksomhed. Vores globale ehandels-omsætning har kurs mod at nå 75 mia. dollar ved udgangen af året, og det styrker positionen som førende på omnichannel. Vores markedsandele på dagligvarer voksede i USA, lyder en del af topchef Doug McMillons officielle kommentar.

Hjemmemarkedet i USA tegner sig for mere end den samlede vækst, fordi frasalg har beskåret omsætningen i Walmart International. Især kerneforretningen Walmart US med sine velkendte super stores leverer de suverænt største andele af omsætning og indtjening. 

Opdateret 17. aug 2021