Svensk storhandel er gennemført

Udland 1. okt 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Dagrofas svenske partner Axfood har været på storopkøb.  Foto: Axfood/Bergendahls
  • Dagrofas partner Axfood og City Gross-kæden står begge stærkere i markedet efter grønt lys til stort strategisk partnerskab

Skrevet af: Redaktionen

Danske Dagrofas svenske partner i indkøbssamarbejdet United Nordic, Axfood, har længe kæmpet med Coop Sverige om pladsen som nummer to på det svenske marked.

Med opkøbet af omkring 160 butikker i Netto Sverige tog Coop et stort stik hjem for et par år siden i den duel, men nu har Axfood slået igen. Fredag 1. oktober gennemførtes en handel med sydsvenske Bergendahls, hvor Axfood overtog grossistvirksomheden Bergendahl Food, der fusioneres ind i Axfood-selskabet Dagab. Mindst lige så vigtigt er imidlertid, at Axfood bliver ejer af næsten 10 pct. af Bergendahls City Gross-kæde – med en option om senere at kunne købe yderligere andele.

Det blev muligt, da Konkurrensverket godkendte handlen 16. september - med få betingelser til Dagabs kontrakter med leverandører.

Parterne har ambitioner om at ekspandere City Gross med aktuelt godt 40 stormarkeder til for alvor at blive landsdækkende. I dag står kæden klart stærkest i det sydlige Sverige.

- I dag skriver vi dagligvarehistorie. Bergendahls Food bliver i dag en del af Dagab, og vi indleder nu også vores partnerskab med City Gross. Med øgede volumener forstærker vi vores positioner på markedet, og jeg ser meget frem til vores samarbejde, siger Klas Balkow, som er topchef i Axfood.

City Gross komplementerer de to eksisterende Axfood-kæder, lavpriskæden Willys, som er en af de hurtigst voksende i nabolandet, og Hemköp.

Opdateret 27. apr 2022