Aldi og Lidl fører an i britisk kapløb på løn

Udland 23. sep 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Lidl
  • Lidl har senest investeret 337 mio. kr. i højere løn til personalet i butikker og på lagre 

Englænderne har skabt en ny betegnelse for den inflationshærgede periode, vi lever i - "cost of living crisis". Leveomkostningskrisen i en mindre mundret dansk oversættelse.

Sammen med rekrutteringsproblemer har den startet lidt af et kapløb i britisk dagligvarehandel om, hvem der betaler butikspersonalet bedst.

I skrivende stund topper den internationale discountgigant Lidl ifølge The Grocer det kapløb med en timeløn på 11,95 pund, svarende til næsten 102 kr. i Londonområdet og 10,95 pund - godt 93 kr. - i resten af landet. Lidl har også hævet lønningerne på lagrene og  diverse tillæg for skæve arbejdstider. De nye tariffer gælder fra 1. oktober.

- Vi har indført disse lønstigninger for at afspejle den nøglerolle og den utrættelige indsats, som vores utrolige kolleger leverer i vores 935 butikker og 13 distributionscentre, siger Lidls britisk topchef Ryan McDonnell ifølge The Grocer.

Samlet set udgør Lidls investeringer i lønstigninger 39,5 mio. pund. Det er det samme som 337 mio. kr.

Ærkerivalen Aldi havde frem til onsdag de højeste lønninger til personalet på gulvet og matcher stadig Lidl uden for London, men til gengæld har de Aldi-ansatte betalt frokostpause. Det har de ikke i Lidl.

Aldi og Lidl er samtidig suverænt de to dagligvareaktører med mest medvind i det aktuelle marked i Storbritannien, hvor Aldi netop har overhalet en af de tidligere "fire store", Morissons.

Flere konkurrenter deltager i løn-kapløbet, hvor blandt andre Sainsbury's og Marks & Spencers har forhøjet timebetalingen i denne uge. 

 

 

Opdateret 26. sep 2022