Sæsonbutikker kan se frem til mange danske sommerferiegæster

Trends 10. feb 2021 -
2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Mens udenlandske turister af gode grunde ikke har bestilt sommerhus til ferier i Danmark, er der fart på de danske bookinger

Havde det ikke været for corona-pandemien, ville feriehusudlejningen i 2020 formentlig have sat rekord for femte år i træk.

Men selv om mange butikker i sommerlandet i foråret 2020 frygtede for sommeren, blev 2020 trods corona-pandemien det næstbedste år nogensinde, når det kommer til udlejning af sommerhuse. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I alt var der 19,9 mio. overnatninger i 2020, mens rekordåret 2019 bød på 20,7 mio.

Til forskel fra de tidligere år var det danske – og ikke tyske stemmer, der lød i butikkerne.

De udenlandske overnatninger, der hovedsagelig er tyske, faldt med 29 pct. eller 4,5 mio. overnatninger. Til gengæld steg de danske overnatninger med 68 pct. eller 3,6 mio. overnatninger.

Danskerne bliver hjemme

Alt tyder på, at sæsonbutikkerne kan se frem til endnu en sommer med mange danske gæster.

I perioden fra oktober til december 2020 har danskerne i hvert fald booket 117 pct. flere uger i sommerhus til sommerferie alene i juli, end de havde for samme periode året før.

- Mens danskerne allerede er gået i gang med at booke sommerhuse i juli, er turisterne fra vores nabolande mere tilbageholdende. I perioden oktober til december har tyskerne eksempelvis booket 20 pct. færre sommerhuse til den kommende juli end normalt, og nordmændene har booket hele 45 pct. færre. Det er et spejlbillede på danskernes tilbageholdenhed med at booke rejser til udlandet, før der er vished om, hvor man kan tage hen til den tid. Fortsætter udviklingen som nu, kan det blive overordentligt svært for de udenlandske turister at få fingre i et sommerhus i højsæsonen, skriver Louise Aggerstrøm Hansen, privatøkonom i Danske Bank, i et nyhedsbrev.

Opdateret 10. feb

DH Food Professional banner