Rekordmange danskere holdt pinse i sommerhus

Trends 23. jun 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Danske bookinger til sommerferien er 10 pct. højere end sidste år, men det giver endnu ikke et sikkert billede af den kommende sæson

Mange butikker i sommerlandet henter en pæn del af deres omsætning i højsæsonen, og hos dem har der været stor usikkerhed, siden corona-pandemien gjorde sit indtog i landet i marts sidste år.

Selv om de mange restriktioner har betydet færre udenlandske turister i Danmark under pandemien, har butikkerne dog kunnet glæde sig over, at danskerne har holdt ferie i deres egne huse, og at mange er rykket ud i sommerhusene, mens de har arbejdet hjemmefra.

Pinsen var da heller ikke en undtagelse, hvad angår danske turister.

De måtte endnu et år holde pinseferie i Danmark på grund af pandemien, og det betød rekord i sommerlandet.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der i alt var 921.500 danske overnatningerne i lejede feriehuse i maj. Det er det højeste tal nogensinde. I årets første fem måneder var det dobbelt så mange danske overnatninger i sommerhuse end året før.

Stigningen kunne dog ikke opveje de manglende turister fra udlandet. Det tal var faldet med 75 pct.

Samlet nåede maj op på i alt 1,1 mio. overnatninger, hvilket er noget under, hvad der er normalt for en maj måned, der indeholder pinsen, skriver DST.

Den hidtil bedste maj måned var i 2018, hvor der var 1,8 mio. overnatninger i alt.

 

Usikkerhed om sommeren

Hvordan sommeren kommer til at se ud, er endnu uvist. Selv om danskerne har mulighed for at holde sommerferien i det meste af Europa, var det samlede antal bookinger for resten af året ved udgangen af maj 3 pct. højere, end det var på samme tidspunkt sidste år.

De danske bookingen er er gået frem med hele 10 pct.

Der er også åbnet for, at turister fra resten af Europa kan rejse på ferie i Danmark uden karantæne, og der er da også 2 pct. flere tyske turister, der har sat sig på et sommerhus til ferien.

Ifølge DST er det dog ikke ensbetydende med, at der kommer flere turister i sommerlandet i år. De mange bookinger kan skyldes, at folk har været tidligt ude for at sikre sig et hus, hvor og som de ønsker.

Opdateret 23. jun 2021