Nemlig.com indtager andenpladsen blandt de mest populære webshops

Trends 23. feb 2021 -
2 min læsetid
This describes the image
Foto: DI
  • Både Coop og Salling Group ligger på top ti i en opgørelse over populære onlinebutikker, men udenlandske butikker er blevet mere populære

Ny tal fra Nationalbanken viser, at danske forbrugere i langt højere grad kiggede mod udlandet, når der skulle shoppes digitalt i 2020.

Fra 2019 til 2020 er antallet af danske transaktioner i udlandet steget med 9 pct., skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Nye tal fra Euromonitor, der er verdens største udbyder af markedsdata, viser, at 40 pct. af danskernes 20 mest benyttede webshops i 2020 var udenlandske.

Men der er også danske e-butikker på top 20.

Faktisk ligger Nemlig.com på andenpladsen, efterfulgt af Salling Group og Coop.dk, der er placeret på henholdsvis plads 5 og plads 8. Coop og Salling Group sælger dog ikke kun dagligvarer online.

Aarstiderne og Osuma kommer lidt længere nede på listen på plads 15 og 16.

Nye momsregler i EU kan måske trække endnu flere danske webshops ind på top 20. Per 1. juli 2021 gælder det nemlig, at stort set alle køb i udenlandske webshops bliver pålagt dansk moms. I dag gælder det ikke for varer, der har en værdi under 80 kr. og bliver købt uden for EU.

De danske forbrugere er storforbrugere af varer fra Zalando og Nemlig.com, der i 2020 har oplevet den største fremgang på det danske e-handelsmarked, og de topper ligeledes top 20.

Kigges der på top 20-placeringerne, er Matas, Wish og Boozt højdespringerne. De seneste fem år er de gået henholdsvis 23, 14 og 13 pladser op på listen. 

 

De 20 mest populære webshops blandt danskerne:

1.                   Zalando

2.                   Nemlig.com

3.                   Elgiganten

4.                   Amazon.com

5.                   Salling Group

6.                   Apple

7.                   Boozt

8.                   Coop.dk

9.                   Matas

10.                H&M

11.                Jysk

12.                Proshop

13.                Saxo.com

14.                IKEA

15.                Aarstiderne

16.                Osuma.dk

17.                eBay

18.                XL-Byg

19.                Wish

20.                Stylepit

 

 

Top 20-listen er baseret på, hvor stor en andel af den samlede e-commerce-omsætning indenfor detailhandlen, som de enkelte virksomheder udgør.

Listen er ifølge DI beregnet på baggrund af data, som Euromonitor har indsamlet gennem 2020, og er baseret på en lang række kilder.

 

Opdateret 23. feb

DH Food Professional banner