Kroejer utilfreds med supermarkeders take away

Trends 19. feb 2021 -
This describes the image
Foto: Colourbox
  • Spisesteder må finde på andre menuer, lyder det fra Coop. Forbrugernes meninger er delte

Knap er rosen fra den nedlukkede detailhandel, der glæder sig over, at Kvickly vil bruge sit ekstra nonfood-overskud på at markedsføre dem, stilnet af, før Coop møder modstand fra en anden kant.

Det er blandt andet en kroejer i Jelling, der mener, at Coops SuperBrugser og Kvickly’er skal skære ned på deres take away.

Kroejerne Dorthe Kirstine og Bjarne Madsen fra Jelling Kro siger til Vejle Amts Folkeblad:

- Som udgangspunkt har vi intet imod, at SuperBrugsen sælger mad ud af huset. Det er de dygtige til, men det er ikke at udvise samfundssind, at de optrapper delikatessens mad ud af huset i denne svære tid. De tilbyder varer, der burde sælges fra de lokale spisesteder - endda til priser, der er konkurrenceforvridende. Samtidig ærgrer vi os også over, at SuperBrugsen jævnligt giver plads til en thai-madvogn foran butikken, hvilket er med til at sende penge ud af byen.

Informationsdirektør Jens Juul Nielsen fra Coop, siger, at koncernens butikker har haft stigende omsætning på take away de seneste fem år, fordi danskerne køber mere færdigmad.

- Men kigger vi over de seneste 12 måneder - altså siden corona startede - har vi ikke gjort noget som helst for at skrue op for det. Den meromsætning, der er kommet på landsplan de sidste 12 måneder inden for take away, er kommet på restaurantsektoren, siger han til avisen.

Han opfordrer spisestederne til at finde på andre retter, end dem supermarkederne sælger.

Reaktionerne på avisen Facebook-side er meget delte. Mens en skriver, ”at det er meget dårligt naboskab - jeg syntes Coop skulle skamme sig,” skriver en anden: ”Jelling Kro, hvad med at levere en kanon kvalitet så slår i Brugsen og Co op med længder. Tror bestemt folk gerne vil betale for ekstra kvalitet fra specialisten”.

Dagligvarehandlen har haft kronede dage under corona-nedluknigen af blandt andet spisesteder, og omsætningen er steget gevaldigt. Det sker dog efter flere års stagnation, hvor udespisningen har taget en tiltagende stor del af kagen.

Opdateret 2. jun 2021