Foodexpo møder fremtiden med nyt iværksætterunivers
-
Fødevaremessen i Herning lancerer iværksætterområdet FoodStartUp, hvor gastronomiske ildsjæle trakterer gæsterne med duften af pionerånd og smagen af kreativitet
Foodexpo, fødevarebranchens faglige mødested, står igen på menukortet – efter en længere corona-pause - den 27.-29. marts 2022 i MCH Messecenter Herning.
Som noget nyt lanceres et iværksætterunivers med blandt andre kok Claus Meyer og direktør Mia Wagner, kendt fra Løvens Hule, som trækplaster.
Kok, gastronom og fødevarespecialist Per Mandrup har fundet iværksættere fra Trekantsområdet og Fyn, Bente Lægsgaard fra Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd har koncentreret sig primært om det vestjyske, mens kok, serieiværksætter og foredragsholder Claus Meyer har fundet sine start-ups primært på Sjælland.
Hver mentor kommer med 15 iværksættere, som de repræsenterer i FoodStartUp-området, der i alt kommer til at bestå af 45 udstillere.
- Min opgave - sammen med de to andre mentorer og vores respektive teams - har været en nysgerrig jagt på dygtige iværksættere i fødevarebranchen, hvor vi har fundet en række ildsjæle med spirende forretningskoncepter og smagfulde produkter, siger Claus Meyer.
På messens førstedag byder FoodStartUp på en award, hvor ni fødevareiværksættere, som er udvalgt af de tre mentorer, pitcher idéer og koncepter overfor en professionel jury.
I juryen finder man blandt andre Nordic Female Founders-direktør og investor Mia Wagner, der også er kendt fra DR1-programmet "Løvens Hule".
- Vi har brug for iværksættere, så vi kan få nye produkter. Der er brug for nytænkning, og vi skal være bedre til at være åbne over for nye fødevarer og eksempelvis muligheden for at producere lokalt, så vi kan passe på klimaet, siger Mia Wagner.
Der er samlet set flere end 150 udstillere i messehallerne i Herning, når FoodExpo slår dørene op sidst i marts.