Salling Group er med i kapløb om pris for socialt ansvar

Salling Group 12. feb 2021 -
2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Ni virksomheder er med i opløbet om at vinde CSR People Prize 2021

Salling Group med kæderne Føtex, Netto og Bilka er som den eneste dagligvarekæde med i opløbet om at vinde CSR People Prize 2021.

Der uddeles i alt tre priser til socialt ansvarlige virksomheder, og vinderne afsløres ved Cabis årskonference 2021 24. marts. Konferencen afvikles virtuelt, og det er gratis at deltage.

Juryen med repræsentanter fra bl.a. erhvervslivet og forskningsverdenen har været på en hård opgave med at indsnævre feltet af de mange indstillede virksomheder til de ni endeligt nominerede, skriver Cabi i en pressemeddelelse.

- Vi har fået mange interessante indstillinger med dokumentation og fortællinger. Det er inspirerende at dykke ned i den mangfoldige indsats, som virksomheder af enhver størrelse fra mange brancher gør for at tage et socialt ansvar. Formålet med CSR People Prize er at fejre de virksomheder, der gør mere end man forventer af dem. Vi vil gerne motivere flere virksomheder til at tage et socialt ansvar, og med priserne kan vi fremhæve de virksomheder, der får socialt ansvar og god forretning til at gå op i en højere enhed. Det har vi heldigvis fået mange rigtigt gode bud på, siger Marianne Lyngberg Nilsson, seniorkonsulent i Cabi.

CSR People Prize har eksisteret siden 1999 og er Cabis hyldest til virksomheder, der gør en særlig indsats for, at udsatte kan få en chance på arbejdsmarkedet. Det kan fx være virksomheder, der ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, fastholder ansatte, som risikerer at miste jobbet, eller som forebygger fx nedslidning, stress eller mistrivsel.

CSR People Prize uddeles i år i tre kategorier, og med årets særpris er der fokus på virksomheder, som arbejder med cirkulære forretningsmodeller samtidig med, at de skaber job til mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

- Der er en stærk tendens med fokus på bæredygtighed, genanvendelse og genbrug i mange brancher. Det tæller på klima- og miljøområdet, men de nominerede viser et stort potentiale for også at skabe bæredygtig rekruttering. Det vil vi slå et slag for med årets særpris, siger Marianne Lyngberg Nilsson.

 

De nominerede virksomheder fordeler sig i følgende tre kategorier:

Virksomheder med over 250 ansatte:

Elis

Give Steel A/S

Salling Group

 

Virksomheder med op til 250 ansatte:

BM Silo

Proshop

Simply Cooking A/S

 

CSR People Særpris - Cirkulær økonomi og arbejde til flere:

Fischer Lighting

Råt&Godt

Special Minds, Kolding

 

Opdateret 12. feb

DH Food Professional banner