Nettos første butik i Aarhus genåbner i dobbelt størrelse

Salling Group 6. maj 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Karin Salling var glad for at kunne genåbne Netto på Silkeborgvej i en bedre forfatning, end da forgængeren lukkede samme sted i 2019.   Ulrik Samsøe Figen
  • Salling Groups discountkæde er nået til butik nummer 191 i det nye 3.0-koncept. Der var kastet ekstra glans over genåbningen af den butik, der tidligere Nettos mindste

Der går ikke så mange uger, hvor der ikke et eller andet sted i landet åbner – eller genåbner - en Netto i kædens nye koncept, 3.0.

Men nummer 191 i rækken, der åbnede her til morgen på Silkeborgvej i Aarhus-bydelen Åbyhøj, skiller sig alligevel lidt ud.

 

This describes the image

 

Blandt andet fordi den tilbage i 1989 blev den første Netto i Salling Groups hjemby Aarhus og længe var den mindste med et salgsareal på 350 kvm.

Men også fordi der blev kastet lidt stjernestøv over åbningen, da den forgyldte saks, der klippede den røde snor på dagen, blev betjent af Karin Salling, enke efter Salling Groups stifter Herman Salling og bestyrelsesmedlem i ejerfondene bag koncernen.

Hun sagde ligefrem, at hun tidligere ”var flov”, når hun kørte forbi butikken, der lukkede i sin oprindelige form for over to år siden.

Den nye Netto 3.0 på adressen er imidlertid cirka dobbelt så stor, men salgsarealet på 652 kvm. er stadig nogle hundrede kvm. mindre end de fleste moderniserede Netto’er. Større udvidelse kunne det ikke blive til i det relativt tæt bebygget område, der rummer både handelsgade og boliger.

 

This describes the image

 

Derfor adskiller Åbyhøj-butikken sig også ved at byde på færre meter med køl og frost og andre kategorier, mens kædens  nye ”flagskibs”-afdeling, frugt og grønt i begyndelsen af butikken, holder fuld størrelse.

- Den går vi aldrig på kompromis med, siger Nettos salgsdirektør Braw Bakir til Dagligvarehandlen.

Butikken på Silkeborgvej, der har discount-ærkerivalen Rema 1000 lige overfor,.er udstyret med to almindelige kasser og to selvscanningskasser, som typisk bliver brugt i helt nybyggede 3.0’er og i byplaceringer.  

 

This describes the image
Opdateret 6. maj 2021