Lækkerier kæmper om Sallings Fødevarepris (1)
16 danske specialiteter kæmper om æren, når Fødevareprisen 2015 kåres den 7. oktober i Salling Aarhus.
Smagfulde olier, delikater eddiker, overdådige is, perlende øl, marinerede bær og andre lækkerier er udvalgt af et panel af stjernekokke og kogebogsforfattere, så der nu er 16 finalister. Vinderen bliver fundet gennem blindsmagning, og dommerpanelet består i år af fem anerkendte kokke samt journalist og kogebogsforfatter Anne Hjernøe. Desuden sidder Sallings slagtermester, Christian Hansen, og kolonialchef Rene Fly Jensen fra Salling Aarhus med ved bordet.
Alle danske fødevareproducenter kan indstille produkter til prisen. Kravet er, at varen skal være danskproduceret og fremstillet af hovedsageligt danske råvarer.
Slagtermester Christian Hansen forudser, at dommerne kommer på en hård opgave:
- Det er nogle formidable produkter, vi har med i år, og niveauet er tårnhøjt. Det kan smages, at vi har at gøre med dedikerede og meget dygtige producenter, som virkelig går op i det, de beskæftiger sig med, siger han i en pressemeddelelse.
Af Henrik Denman
hede@dhblad.dk
Foto: Toke Hage