Corona: Bilka skærer ned på aftentimer i to varehuse

Salling Group 16. feb 2021 -
2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen
  • For at forebygge corona-smitte lukker Bilka i Ishøj og Hundige fremover kl. 21. Det skal modvirke, at nogle bare hænger ud i varehusene

Fra onsdag 17. februar vil Salling Groups to Bilka-varehuse i Ishøj og Hundige slå dørene i kl. 21 i stedet for kl. 23. Det sker for at hindre, at nogle kommer i varehusene blot for at hygge sig og risikere yderligere smittespredning ovenpå den seneste tids smittespredning i området.

- Vi oplever, at langt de fleste kunder er gode til at følge anbefalingerne om brugen af mundbind. Kun overfor et fåtal af kunder bliver vi nødt til at minde dem om det. Derudover findes jo de kunder, som helt er fritaget. Ser vi særlige udfordringer, reagerer vi på det. Vi har derfor besluttet, at Bilka i Ishøj og Bilka i Hundige lukker kl. 21 i stedet for kl. 23 fra i morgen, fordi vi i ydertimerne på de to lokationer har oplevet flere kunder, der desværre indimellem kommer i grupper, der ikke altid følger de fælles anbefalinger, der er, skriver Morten Willum, Head Of Retail i Bilka i en mail til Dagligvarehandlen.

Han tilføjer, at Bilka ikke oplever et større sygefravær i de to varehuse.

- Det er ikke fordi, at smittespredningen er stor, hvilket vi kan se, da vores sygefravær faktisk er lavere i Ishøj end andre steder. Men vi oplever, at der kommer grupper og hænger mere ud end handler, og det er ikke hensigten med at holde åbent i butikken, siger han.

Problemet er lige nu størst i Bilka Ishøj, men Salling Group vælger at skære af aftentimerne i begge varehuse for at undgå, at problemet flyttes fra Ishøj til Hundige.

Opdateret 16. feb