Salget af fersk fisk er steget over 100 mio. kr. på to år
Selv om mange forbrugere mener, at fersk fisk både er dyr og svær at tilberede, får flere tilsyneladende smag for at servere fisk til aftensmaden.
Nye tal fra analysebureauet Nielsen viser, at salget af friske fiskeprodukter i dagligvarebutikkerne er steget med 7 pct. på to år målt fra uge 28 i 2017 og to år frem. I alt er salget gået frem med 109 mio. kr. til 1,63 mia. kr., mens salget af dybfrossen fisk lyder på 282 mio. kr., hvilket stort set er på niveau med salget for to år siden.
Fisk er ikke kun en udfordring for mange forbrugere. Med en kort holdbarhed og krav om opbevaring ved højst to grader er fisk ikke den letteste fødevare at håndtere for landets dagligvarebutikker.
Høje vækstrater i kæder
Flere aktører i dagligvarebranchen har dog inden for de senere år satset endnu mere på at tilbyde kunderne friskfanget fisk. Tilbage i 2015 indgik Coop en samarbejdsaftale med Thorupstrand Kystfiskerlaug, og for to år siden købte Dagrofaejede Foodservice Danmark majoriteten i Strandby Fisk. Og netop det opkøb har også været gavnligt for salget af fersk fisk i Dagrofas butikker.
- Det er helt korrekt, at vi har flotte vækstrater på fisk. Det er især Meny, som i 2018 introducerede Strandby Fisk, som driver væksten i Dagrofa, siger kommunikationsmedarbejder i Dagrofa Jacob Lassen.
Hos Rema 1000 har fersk fisk også fået mere og mere plads i discountkædens 335 butikker igennem de senere år. F.eks. har Rema 1000 hver måned en sæsonfisk, hvor kæden forsøger at inspirere forbrugerne med opskrifter i kædens tilbudsavis.
- Vi har en flot udvikling i salget af fisk, som ligger over de oplyste tal. Fisk er et område, vi arbejder meget med. Og så har vi et stærkt forsyningssetup med en dygtig leverandør, som er god til at få købt friske og gode kvalitetsfisk til os rundt omkring på de danske fiskeauktioner. Vi arbejder også løbende med sæsonfisk og tilbyder gode priser på de mere gængse produkter, og det har kunderne kvitteret for ved at købe mere fisk hos os, siger Jonas Garly Sørensen, kategorichef i Rema 1000.