Rema-købmænd slår rekord: Tjener 1,3 mio. i snit i 2015

Reitan 10. mar 2016 -
This describes the image
Først lykkelige købmænd - så rige.' Rema 1s adm. direktør Henrik Burkals opskrift på succesfulde franchise-købmænd. Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen.

Når en discountkæde ikke lykkes med at åbne så mange nye butikker som ønsket, hjælper det ikke så lidt med en solid vækst i de eksisterende butikker.

Det er historien om Rema 1000 i Danmark sidste år. Omsætningen i kædens ca. 260 ”ældre” butikker voksede med 5,7 pct. i gennemsnit til ca. 42-43 mio. kr. hver.

Men måske endnu vigtigere er det, at Remas franchisekøbmænd opnåede den hidtil højeste gennemsnits-indtjening med 1,3 mio. kr. sidste år - mod knap 1,2 mio. kr. i 2014.

- Det er dejligt. Det er jo en af mine vigtigste målsætninger og en del af Reitangruppens værdigrundlag, der handler om, at ”vi skal have det morsomt og lønsomt”. I den rækkefølge, først lykkelige købmænd - og så rige. Det handler først og fremmest om, at man trives med det, man arbejder med. Så tror jeg også, at man kommer til at skabe resultater, siger Rema 1000s adm. direktør Henrik Burkal til Dansk Handelsblad.

Nærmer sig norske forhold

Naturligvis er der også en forbindelse mellem den højere gennemsnitsomsætning i butikkerne og en højere indtjening til købmændene.

- Ser vi bare fire år tilbage i tiden, tror jeg vi har øget vores gennemsnitsomsætning med over 70 pct. En høj gennemsnits-omsætning kan jo give noget robusthed og en omkostningsstruktur, hvor man kan sælge varerne billigt. Det betyder, at det er enklere at få kostprocenter, svind og omsætningshastighed til at gå op, siger Henrik Burkal.

De danske Rema-købmænds indtjening på 1,3 mio. kr. i 2015 er nu så småt ved at nærme sig deres norske kollegers, som hidtil har ligget i en helt anden liga. 2,3 mio. norske kr. i snit per norsk købmand sidste år svarer dog stadig til 1,8 mio. kr.

- Der er et stykke vej endnu, men vi er på to forskellige markeder med meget forskellige udgangspunkter, siger Burkal.

 

Opdateret 10. nov 2020