Rema får nej i nordjyske Dronninglund

Reitan 9. sep 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Ulrik Samsøe Figen
  • Brønderslev Kommune vil gerne have Rema 1000 til Dronninglund, men det skal være på en anden placering

Rema 100 har søgt om lov til at opføre en ny butik på Slotsgade i Dronninglund. Men i kommuneplanen ligger grunden uden for den fastlagte centerafgrænsning. Derfor får Rema 1000 nej, skriver Nordjyske.

- Det her er simpelthen et ønske om at fortætte vores midtby i Dronninglund, så vi har en midtby, der fremstår som en helhed i forhold til butikslivet. Og da der stadigvæk er ledige områder indenfor centerafgrænsningen til at etablere en dagligvarebutik som for eksempel Rema 1000, så har udvalget ikke ønsket at udvide den afgrænsning. Det er et enigt udvalg, der har fastholdt ønsket om centerafgrænsningen i Dronninglund, siger Peter Stecher (K), formand for teknik-og miljøudvalget, til avisen.

I 2020 gennemførte rådgivningsfirmaet COWI ifølge avisen en detailhandelsanalyse for Brønderslev Kommune. Her anbefaler COWI grunden på Slotsgade som en mulig placering for en ny dagligvarebutik.

Politikerne i kommunen giver dog udtryk for, at der ikke er en tale om en afvisning af Rema 1000. Kæden skal bare placere sin butik et andet sted.

Udviklingsdirektør i Rema Butiksudvikling, Stephan Sørensen, siger til avisen, at det er ærgerligt og forkert. Han ser ikke en mulighed for en Rema, der hvor kommunen foreslår.

Byen har ca. 3500 indbyggere, og både Fakta, SuperBrugsen og Meny har butikker i byen.

 

Opdateret 9. sep 2021