Rema 1000 lægger den første genanvendelige kødbakke i køleren
- I stedet for at kødbakker ryger fra køkkenet til storskrald, skal husholdningens kødbakker indgå i et cirkulært kredsløb.
Sådan lyder målsætningen fra Rema 1000.
Først skridt til at kunne genbruge en kødbakke gør kæden med lanceringen af en PET-kødbakke med 1 kg hakket oksekød fra Himmerlandskød. Den kommer i kølediskene i denne uge.
Bakken skal ikke leveres tilbage til Rema 1000, men i plastikskraldespanden hjemme hos forbrugeren.
Herefter bliver den genbrugt via det kommunale affaldsselskab, såfremt kommunen kan håndtere sortering og genbrug af plast.
Ifølge Jyllands-Posten har 31 kommuner i dag indført sortering og indsamling af alt husholdningsaffald fra kartoffelskræller til plast. Inden udgangen af 2022 skal det ske i alle kommuner. Det betyder dog ikke, at al plastik bliver genanvendt.
Målsætningen er ifølge Rema 1000, at når der kommer økonomi i at genbruge plast, så vil det på sigt være med til at komme plastikforureningen til livs.
- Det er selvfølgelig kun første spadestik, men indtil videre må vi bare rose vores samarbejdspartnere Færch Plast og Himmerlandskød for deres hårde arbejde. Færch Plast har været hurtige til at producere kødbakkerne, og Himmerlandskød har været lige så hurtige til at teste, at de nye kødpakker kan holde på kødets holdbarhed som almindelig plast. Hvis vi gerne vil bekæmpe plastikforurening, er det en opgave, vi må løfte i samlet flok, siger Jonas Garly Sørensen, Kategorichef i Rema 1000.
Discountkædens mål er, at 55 mio. kødbakker skal genbruges årligt.
Anders Rene Jensen, indkøbsdirektør i Rema 1000, lover, at kæden om et år kun sælger kød, fisk og fjerkræ i bakker lavet af plasttypen PET, der kan genanvendes igen og igen.