Over halvdelen af 7-Elevens butikker er nu åbne igen

Reitan 10. aug 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Illustration: Ulrik Samsøe Figen
  • Et hackerangreb ramte conveniencekæden mandag morgen og lukkede alle butikker

- Vi har fået en del butikker i stabil drift gennem et backup-system i løbet af natten og morgenen, hvor vi nu har 100 butikker på, der er åbne for køb med MobilePay og kontanter. Vi arbejder videre og får flere butikker på i løbet af dagen, skriver 7-Eleven i dag kl. 10 på sin Facebook-profil.

Efter et hackerangreb mandag morgen måtte conveniencekæden 7-Eleven lukke alle sine 176 butikker. En håndfuld blev dog hurtigt åbnet med mulighed for at tage imod MobilePay og kontanter. Siden har kæden løbende åbnet butikker – således også i løbet af natten.

- Herudover kører en række andre 7-Eleven-butikker stadig på lokale driftsløsninger og er derved også åbne. Der kan stadig trygt handles i alle åbne 7-Eleven butikker, men betjeningstiden kan måske opleves lidt længere end normalt, skriver kæden videre på det sociale medie.

Alle resterende butikker udleverer stadig GLS- og DAO pakker.

Ifølge Nordjyske modtog en butik i Nordjylland mandag en besked fra en hacker, der krævede 1 mio. dollars i løsesum for at frigive kædens it-system.

Dette ville adm. direktør i 7-Eleven Jesper Østergaard dog hverken af- eller bekræfte i morges. Kæden lover yderligere opdatering i løbet af dagen.

Opdateret 10. aug 2022