Nu er der dyrevelfærd i et af 7-Elevens mest populære produkter  

Reitan 30. mar 2021 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: 7-Eleven
  • Fra 1. april sælger conveniencekæden udelukkende pølsehorn med kød fra danske frilandsgrise

I 2019 skiftede 7-Eleven den klassiske hotdogpølse ud med pølser, der udelukkende kom fra danske frilandsgrise. Processen med det populære pølsehorn har dog været længere undervejs, og det er der ifølge 7-Elevens kommercielle direktør, Maria Gervig, en god grund til.

- Pølsehornet er et af vores mest populære produkter, og det har betydet, at overgangen til frilandsgrise har taget længere tid, simpelthen fordi producenterne ikke har kunnet levere på vores efterspørgsel. Vi har derfor været lidt i venteposition, men nu kan vi med glæde fuldføre et komplet skifte til dansk frilandsgris i alle vores pølsehorn, siger hun.

I februar meddelte 7-Eleven, at der i kædens egne sandwiches, salater og wraps udelukkende ville blive brugt velfærdskylling frem for konventionel kylling.

- Vi har gennem de seneste år oplevet en stor efterspørgsel på både økologi, dyrevelfærd og gode råvarer i vores produkter, og det er noget, vi har prioriteret højt i kæden. Man skal kunne smage kvaliteten, når man tager en bid af et af 7-Elevens produkter, lige meget om det er et pølsehorn, en salat eller en sandwich, siger Maria Gervig.

Ambitionen er, at alle kødprodukter er dyrevelfærdscertificerede inden udgangen af 2022. 

Opdateret 30. mar 2021