Kylling fra 7-Eleven skal have hjerter for dyrevelfærd

Reitan 12. feb 2021 -
2 min læsetid
This describes the image
Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Ved udgangen af 2022 skal al kylling som minimum leve op til to statslige dyrevelfærdshjerter og European Chicken Commitment

Det kan godt være, at det skal gå hurtigt, når man køber på farten i 7-Eleven.

Men det betyder ikke, at kyllingen har lige så travlt, når den vokser op.

Sidste år meldte 7-Eleven en ny strategi for udfasning af konventionelle kyllinger i værdikæden ud. Første fase blev gennemført i efteråret 2020, da velfærdskylling blev introduceret i frisksmurte sandwiches.

Nu er convenience-kæden klar med anden etape, når alle kædens egne salater, sandwiches og wraps fra februar 2021 vil være med velfærdskylling i stedet for konventionel kylling.

- Vi har et stort ansvar for at sælge produkter, som er gode og ordentlige. Vi har igennem det sidste år arbejdet på at udfase konventionel kylling og vil gerne gå forrest på området. Målsætningen var, at vi inden udgangen af 2021 havde skiftet fra konventionel kylling til velfærdskylling i vores præpakkede produkter. At vi allerede når denne målsætning én måned inde i 2021, er vi selvfølgelig glade for, men vi stopper ikke her. Vi har en ambition om, at alle kødprodukter er dyrevelfærdscertificerede inden udgangen af 2022, siger Maria Gervig, kommerciel direktør i 7-Eleven, i en pressemeddelelse.

Velfærdskyllingerne kommer fra Danpos The Happy Chicken Project, som betyder, at de er 100 pct. danske. Derudover har de ”et hjerte” i statens dyrevelfærdsmærkningsordning. Her er hovedkravet, at racen skal være langsomt voksende, klækket i stalden, have gode pladsforhold og mindre transporttid. De er desuden opdrættet uden brug af antibiotika.

7-Eleven udruller dernæst tredje etape for velfærdskyllinger, og målet er, at kyllingespyd og andre produkter fra varmeskabet er lavet med velfærdskyllinger inden udgangen af 2021. Ved udgangen af 2022 skal al kylling som minimum leve op til to statslige dyrevelfærdshjerter og European Chicken Commitment.

Danpo skal levere 150.000 velfærdskyllinger om året til 7-Eleven og har derfor omstillet to farme fra konventionelle kyllinger til gårdkyllinger, hvor der er mere plads.

 

Opdateret 12. feb