Handelsstandsforening presser på for en Rema 1000-placering i bymidten

Reitan 3. feb 2021 -
2 min læsetid
This describes the image
Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen
  • Rudkøbing Handelsstandsforening, der har en Coop-uddeler som formand, ønsker ikke, at der bliver givet tilladelse til at opføre en Rema 1000 udenfor byens centrum

Skrevet af: Søren Tougaard

Rema 1000 ønsker at opføre en ny butik på Nørrebro 51-71 i Rudkøbing. Placeringen ligger ca. 50 meter uden for byens handelszone.

Forud for at byrådet i Langelands Kommune skal beslutte om plangrundlaget skal ændres, så Rema 1000 kan opføre butikken, presser den lokale handelstandsforening på for, at en ny Rema 1000 skal placeres indenfor den eksisterende handelszone. Det skriver Fyns Amts Avis.

Næstformanden for Rudkøbing Handelsstandsforening, Tom Rene, der ejer Tøjmanden, frygter, at der kommer et nyt mini-centrum uden for byens handelscentrum. Samtidig peger han på, at mange af byens butikker står midt i en krise på grund af corona-nedlukningen, hvorfor han mener, at lokalpolitikerne i stedet bør sikre trafik ind til Rudkøbings bymidte. 

Advarer mod placering udenfor bymidten

Formanden for handelsstandsforeningen er Kim Behnfeld, der er uddeler i SuperBrugsen. Han er derfor ikke talsperson i spørgsmålet om en ny Rema 1000, men uddeleren har klare holdninger i sagen. 

Kim Behnfeld har blandt andet været inde over en Cowi-rapport, der advarer mod supermarkeder uden for Rudkøbings handelszone. 

- Hvis man læser ekspertudsagn, siger de alle sammen, at det er gift at lægge en discountbutik væk fra centrum, siger han til avisen.   

 

Opdateret 3. feb

Vil du vide mere?