Flere vil være købmænd i Rema 1000
Rema 1000 når op på 274 butikker med årets udgang, og selv om tre nye butikker om måneden kan syntes at mange, har Rema 1000 ingen problemer med at rekruttere de 13 nye købmænd til kæden. Det fortæller Rema 1000’ HR-chef Stefan Skurup.
- Krisen er vendt. Det kan vi godt mærke, og vi oplever flere interesserede, der ønsker at være købmænd i vores kæde, end vi lige nu har butikker til, siger Stefan Skurup.
Ifølge HR-chefen oplever Rema 1000 specielt flere ansøgere til deres butikker i Østjylland. Selv om Stefan Skurup ikke vil tale om deciderede ventelister, fortæller han, at der ofte er flere potentielle købmænd, der viser interesse for den samme butik i netop det østjyske område.
Stefan Skurup erkender også, at rekrutteringen af nye købmænd ikke altid går lige så stærkt som i Østjylland, men i høj grad handler om, hvor i landet butikken er placeret.
- Vi har godt fat fra Aalborg ned over Fredericia og Kolding og henover Fyn, mens det kan være en anden udfordring i udkantsområder og i visse områder på Sjælland, fortæller HR-chefen.
Fokus på købmandskabet
En ekspansiv vækststrategi og et stærkt købmandskoncept skal gøre Rema 1000 til Danmarks største dagligvarekæde indenfor få år. Og Stefan Skurup peger især på to ting som de primære grunde til den stigende interesse for at blive købmænd i Rema 1000.
- De selvstændige købmænd i Rema 1000 har en stor frihed til at udfolde det købmandskab, som de brænder for og drive butikken med bedst mulig opbakning fra kædekontoret. Vores købmænd tjener også en del penge, men når vi rekrutterer nye købmænd, er det altid frihedstrangen, vi har fokus på, pointerer Stefan Skurup.
Ifølge Rema 1000 vil kæden fra 2016 og fremefter øge antallet af nye butikker ”markant”. Og særligt i Aarhus, Nordsjælland og hovedstadsområdet får Rema 1000 behov for et stigende antal nye købmænd.
Af Søren Tougaard
redaktionen@dhblad.dk
Dan Sloth er købmand i Rema 1000 Brønderslev
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand