En Rema 1000 i Rudkøbing virker nu realistisk

Reitan 12. aug 2022 -
This describes the image
Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand
  • Den norske discountkæde har i årevis forsøgt at få tilladelse til at åbne på Langeland. Politikerne er nu åbne over for en placering

Nogle gange tager det tid at få lov at etablere en dagligvarebutik i en kommune – ikke mindst når der er uenighed om, hvor butikken skal stå.

Et godt eksempel er Rema 1000s ønske om at komme til Langeland. Den kamp har stået på i årevis.

Men nu tyder det på, at det skal lykkes for Rema. I hvert fald har kæden indgivet en ansøgning om tilladelse til at bygge en butik på biblioteksgrunden i Rudkøbing, og et flertal i kommunalbestyrelsen er villig til at sælge biblioteket til Rema 1000.

Det skriver Fyns Amts Avis.

Avisens skriver, at Socialdemokratiet, Venstre og De Konservative er klar til at gå videre med planerne og indlede forhandlinger om et salg af biblioteket, og at borgmester Tonni Hansen (SF), at SF ikke vil spænde ben for et flertal.

Igennem årene har Rema 1000 fået flere afslag i Rudkøbing. Langelands byråd vendte f.eks. tommelfingeren ned til en placering på hjørnet af Ringvejen og Nørrebro i 2020 med begrundelsen om, at placeringen lå udenfor byens centerområde.

Selv om der først var politisk flertal for en Rema 1000 på byens gamle gasværkgrund, skiftede byrådet holdning efter kommunalvalget sidste år.  

Placeringen på den gamle gasværkgrund var ellers udpeget af SF-borgmester Tonni Hansen.

Herefter gik Rema 1000 på jagt efter en ny placering indenfor den centergrænse, hvor det er muligt at drive detailhandel. Her fik man efter en byvandring med folk fra Rudkøbing Handelsstandsforening øje på den kommunale biblioteksbygning og de private ejendomme på Rolighedsvej og Østerport.

Opdateret 12. aug 2022

Top jobs