Efter muligt hackerangreb: Få 7-Eleven butikker er åbnet igen

Reitan 8. aug 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Foto: Reitan Convenience Danmark
  • Alle conveniencekædens butikker lukkede mandag. Fem butikker er genåbnet i hovedstadsområdet

”Vi har desværre mistanke om, at vi er blevet udsat for et hackerangreb i dag mandag den 8. august 2022. Det betyder, at vi ikke kan benytte kasser og/eller modtage betaling. Vi holder derfor butikkerne lukket indtil vi kender omfanget”, skriver 7-Eleven på Facebook.

”Vi håber naturligvis, at vi snart kan åbne butikkerne igen”.

Flere butikker kunne genåbne tirsdag og modtage MobilePay og kontanter. Samtidig arbejder 7-Eleven med flere løsninger lokalt, hvor butikker også kan være åbne. Kæden skriver på sin Facebookside, at den vil opdatere senere på dagen.

Adm. direktør Jesper Østergaard sagde om nedbruddet til DR Nyheder:

- Pludselig virkede kassesystemerne ikke i samtlige butikker, hvorfor de ansatte begyndte at melde det ind. Det er aldrig sket før, og vi arbejder hårdt på at finde ud af, hvad der præcist er foregået.

Han uddybede mandag over for Dagligvarehandlen i en sms: 

Alle butikker er pt lukket, men delivery fungerer. Mere kan jeg ikke sige lige nu.

7-Eleven oplyser mandag aften til DR, at de stadig er i gang med at få overblik over situationen og ikke ønsker at udtale sig. Samtidig lyder det, at de arbejder intensivt for at genåbne butikkerne.

To cybersikkerhedseksperter, som DR har talt med, tør ikke spå om, hvorvidt 7-Eleven har været ramt af et hackerangreb. Det skyldes, at der stadig er for begrænset viden om, hvad 7-Eleven har været udsat for.

 

Opdateret 9. aug 2022