VALG: Købmænd hilser politikere velkommen

Politik og samfund 6. okt 2022 - 2 min læsetid
This describes the image
Købmænd inviterer også købmænd på besøg, når der ikke er valgkamp. Her er blandt andre Venstre-formand Jacob Elleman-Jensen på besøg i Rema 1000 i Kruså sammen med DSK's direktør John Wagner Foto: Helle-Karin Helstrand
  • Dagligvarebutikker giver plads til debat, uddelinger og besøg gennem valgkampen

Skrevet af: Henrik Denman

Valgkampen var kun lige skudt i gang onsdag, før Dagrofa sendte en hilsen til valgets kandidater med en hilsen og ønsket en god valgkamp – og en invitation.

Dagrofa fortalte politikerne på Twitter, at købmændene er det naturlige samlingspunkt i mange lokalsamfund, og at de støtter varmt op om den demokratiske samtale. Købmændene bød derfor valgets kandidater velkomne til at række ud til købmændene i løbet af valgkampen for at finde en synlig og befærdet plads til f.eks. debat, uddeling og besøg.

– Vi er i løbende dialog med politikerne, og derfor er det selvfølgelig nærliggende for os at invitere dem indenfor som vi har gjort gennem lang tid. Senest for at have en dialog om, hvad vi kan gøre for at redde de meget trængte købmænd i land og by. Den dialog vil vi fortsat gerne have med politikerne, og derfor inviterer vi dem indenfor, siger kommunikationsdirektør i Dagrofa, Morten Vestberg.

Rema 1000 var lige så hurtig til at hilse valgets kandidater velkomne. Kæden meldte på Twitter, at interesserede kandidater blot skulle kontakte kædens hovedkontor, hvis de har lyst til at besøge en af kædens butikker eller dele flyers ud foran en butik.

Også Coop er åbne for at give valgkampens kandidater plads til at møde vælgerne. Kommunikationsdirektør Jens Juul Nielsen siger:

– Politikerne er velkomne ved vores butikker i forbindelse med det kommende folketingsvalg. Vi er en partipolitisk neutral virksomhed, så alle partier er naturligvis lige velkomne. Mange af vores butikker er jo et lokalt samlingspunkt, så det er naturligt, at mange er interesserede i at møde deres vælgere der.

– Og hvis de spørger vores uddelere, formænd eller varehuschefer, kan politikerne sikkert også få et godt råd om emner som at gøre det nemmere for forbrugerne at leve grønt, at den aktuelle energikrise er livstruende for mange lokale butikker og til at få styr på affaldshåndteringen i kommunerne, siger han.

 

I forbindelse med valgkampen har Dagligvarehandlen valgt at gøre artikler, der omhandler valget, gratis, så vi giver alle mulighed for at læse dem

 

Opdateret 6. okt 2022